De stad Vigo in Galicië is eind juli begonnen met de kerstverlichting

@abelcaballero / X
Beeld: @abelcaballero / X

De stad Vigo in Galicië is eind juli begonnen met de kerstverlichting

Terwijl veel steden in Spanje pas in december beginnen met het opzetten van de kerstverlichting, is Vigo een uitzondering op deze regel. Al eind juli, wanneer de zomerse temperaturen nog hoog zijn, start burgemeester Abel Caballero met de installatie van de festivalverlichting. Dit is een bewuste keuze, want Caballero wil dat zijn stad zo lang mogelijk in de kerstsfeer kan worden ondergedompeld.

“Wij beginnen vroeg met de voorbereidingen, zodat onze inwoners en bezoekers gedurende een langere periode kunnen genieten van de kerstverlichting,” verklaart Caballero. “In Vigo vieren we Kerstmis van november tot medio januari. Dat is een model dat wij hebben gecreëerd en waar wij trots op zijn.”

De feestverlichting in Vigo is inderdaad indrukwekkend. Maar liefst 11,5 miljoen led-lichtjes zullen dit jaar de straten, pleinen en gebouwen van de stad sieren. Dit zijn 2,5 miljoen meer lichtjes dan vorig jaar. Daarnaast zullen er 420 straten worden verlicht, 2.500 kerstbomen worden geplaatst en 4000 guirlandes worden opgehangen.

De opbouw van de kerstverlichting in Vigo is een enorme logistieke uitdaging. Honderden medewerkers van de gemeente en ingehuurde bedrijven werken maandenlang aan de voorbereidingen. De eerste stap is het plaatsen van de lichtmasten, waarna de guirlandes en kerstbomen worden opgehangen. Daarna volgt de installatie van de 11,5 miljoen led-lichtjes.

Naast de verlichting van de straten en pleinen, worden ook veel gebouwen in Vigo feestelijk aangekleed. Zo worden de façades van het stadhuis, de kathedraal en andere historische panden verlicht. Ook de haven en de toegangswegen tot de stad krijgen een kerst make-over.

Ga naar de inhoud