Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (117)

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (117)
Beeld: ingezonden

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (117)

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Pinoso, Alicante een prachtig oud vervallen herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin. Een verbouwing van 3 jaar heeft het 250 jaar oude pand omgetoverd tot een succesvolle B&B in Pinoso, Alicante. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Als je met een B&B begint heb je altijd een paar ideeën  en wensen hoe je deze zou willen runnen. Zo ook wij natuurlijk. Wij wilden vooral een relaxte en ontspannen plek, zonder betutteling van overal bordjes met regels op te hangen. Onze locatie zorgt alvast voor een groot deel voor de relaxedheid. Midden in een klein rustig boerendorpje is onze B&B gevestigd. Weinig geluid van buitenaf dringt naar binnen. Alleen het gedeelte met die regels blijkt helaas in de praktijk voor sommige gasten toch nodig te zijn.

De gasten krijgen allemaal van tevoren een informatieboekje met informatie over ons, het huis, de omgeving en ook een aantal huisregels. Deze ligt ook uitgeprint in de kamer, maar helaas hebben we moeten constateren dat niet iedereen deze regels tot zich neemt. Dus verschijnen er helaas toch langzaamaan her en der stickers en bordjes. We proberen ze dan wel zo gezellig en positief mogelijk te maken, maar toch … we komen er niet onderuit om de mensen extra te laten weten dat er bijvoorbeeld echt niet gerookt mag worden in het gehele huis, dat we graag hebben dat ze de buitendeuren sluiten en dat gebruik van zonnebrand de kwaliteit van het zwembadwater aantast en dat de zwembadpomp hier niet ook niet gelukkig van wordt …

Danielle had ook het idee dat ze zelf graag jam en brood zou maken om te serveren bij het ontbijt, maar daar komt in de praktijk helemaal niets van terecht. Na het serveren en opruimen van het ontbijt start de schoonmaak en het op orde brengen van de kamers. Tussendoor staat de wasmachine constant aan en natuurlijk het opvouwen van de was. Op de zeldzame dagen dat we geen poetswerk hebben, staat het doen van de flinke stapel boodschappen op het programma. Na al dit werk is er weinig tot geen energie meer om deeg te staan kneden of fruit te pellen. Nu klinkt het allemaal wel heel dramatisch, maar dat valt gelukkig wel mee, hoor! We hebben nog steeds hulp met poetsen en dat is heel fijn. We zeggen regelmatig tegen elkaar; het is wel heel veel werk, maar we hebben het nog steeds heel erg naar ons zin!

Vorig weekend was het wel even tijd voor een korte pauze. We zijn 3 nachtjes weg geweest. Ergens in de provincie Murcia niet ver van Cartagena hadden we een heel simpel huisje in een heel rustige omgeving geboekt. We hebben, zoals de Spanjaarden dat zo mooi kunnen verwoorden met het werkwoord Descontar, ons zelf even onttrokken aan sociale verplichtingen, prikkels en de batterijen opgeladen. Saludos Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud