Visser redt hond uit zee aan de Costa Dorada

Visser redt hond uit zee aan de Costa Dorada
Beeld: diari de tarragona / web

Visser redt hond uit zee aan de Costa Dorada

Afgelopen zaterdagochtend vond er een hartverscheurende gebeurtenis plaats in Cunit aan de Costa Dorada. Een visser werd een onverwachte held toen hij zijn leven waagde om een hond te redden die in de zee terecht was gekomen.

De ochtend begon gewoon voor de eigenaar van Nala, een energieke hond die dol is op lange strandwandelingen. Maar al snel veranderde alles toen een andere hond Nala aanviel. Uit angst en in paniek sprong Nala de zee in. Helaas waren de golven te krachtig en werd ze de open zee ingetrokken.

Het was een wanhopig moment voor de eigenaar van Nala en iedereen die het zag, want binnen een paar seconden was de hond al verdwenen uit het zicht. Nala’s eigenaar kon niets doen en ook omstanders zagen hoe de hond uit het zicht verdween.

De lokale autoriteiten werden onmiddellijk op de hoogte gebracht van de situatie. Politie, brandweer en reddingsdiensten kwamen in actie, maar de zee hield haar geheimen goed verborgen. In het begin werd gedacht dat de zee haar misschien naar Segur de Calafell had gebracht, omdat de stroom die kant opging.

De eigenaren van Nala en veel mensen uit de buurt keken ook naar de zee, maar zagen niets. Haar baasje ging naar de haven bij de oude thermische aanlegplaats in Cubelles, in de hoop het hondje vanaf de steigers te spotten.

Ze vroeg ook aan de vissers in de buurt of iemand iets had gezien, maar niemand had iets opgemerkt. De hond was inmiddels al een uur weg in de zee. Uiteindelijk merkte een visser op dat er iets bewoog bij een van de boeien, ongeveer 300 meter van het strand af. Het leek wel of er kleine oortjes rond een boei zwommen, misschien op zoek naar iets om zich aan vast te klampen.

De visser aarzelde geen seconde. Hij trok zijn zwemvinnen aan en sprong in het water om te helpen. Terwijl hij zwom, bereikte hij de vermoeide Nala. Hij kon haar optillen en naar de kust brengen, waar hij haar overhandigde aan de mensen die ook zochten naar het dier.

De visser vertrok als een echte held die geen behoefte heeft aan lof. ’s Avonds ontmoette de familie hem echter en kon hen hem bedanken voor zijn dappere daad om de hond uit de zee te redden. Die held is José Manuel, een inwoner van Sabadell die speciaal naar deze plek komt om te vissen.

Ga naar de inhoud