Chaos bij treinstation Sants in Barcelona

Chaos bij treinstation Sants in Barcelona
Beeld: @pilarcalvo13 / X

Chaos bij treinstation Sants in Barcelona

Een incident op het treinstation Barcelona-Sants heeft geleid tot de opschorting van meer dan tien standaardbreedte treinen sinds vrijdagochtend. Deze onderbreking heeft invloed gehad op hogesnelheidstreinen, waaronder langeafstandstreinen en Avant-treinen, evenals andere zoals de Euromed.

Volgens de Spaanse treinmaatschappij Renfe ontstond het probleem door een kleine ontsporing van een Euromed-trein in Can Tunis. Dit heeft gevolgen gehad voor de diensten van AVE, Euromed en Intercity.

Protecció Civil van de Generalitat heeft de pre-alert ‘Ferrocat’ geactiveerd vanwege de ophoping van passagiers in Sants, veroorzaakt door vertragingen door schade aan het spoor. Rond negen uur ’s ochtends was de hal van het station overvol, omdat de meeste reizigers niet naar de instapzone en perrons konden gaan.

Hoewel de ontspoorde Euromed-trein is verwijderd, is de normalisatie van de dienst nog niet bereikt, wat blijft zorgen voor aanzienlijke vertragingen in Sants. De vertragingen hebben ook invloed gehad op de Euromed-diensten naar Valencia en Alicante.

Daarnaast werd het treinverkeer op de R15 van Rodalies de Catalunya onderbroken tussen Flix en Ascó (Tarragona) vanwege een breuk in het spoor dat beide stations verbindt. Deze situatie voegt zich bij die in Can Tunis, wat extra vertragingen in het station Barcelona Sants met zich meebrengt.

Deze opeenstapeling van incidenten heeft de capaciteit om gebruikers te bedienen op het station Barcelona-Sants overschreden, waar passagiers hun frustratie hebben geuit over het gebrek aan informatie en snelle oplossingen. De betrokken bedrijven werken eraan om de dienst zo snel mogelijk te herstellen, maar de complicaties in de infrastructuur bemoeilijken de situatie.

Reizigers die naar hun bestemmingen probeerden te komen, moesten alternatieven zoeken, wat inhield dat ze lange tijd moesten wachten of zelfs andere vervoersmiddelen moesten overwegen vanwege de onzekerheid.

Na uren van inspanning is de dienst in Sants rond 13.00 uur gedeeltelijk genormaliseerd.

Ga naar de inhoud