Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (118)

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (118)
Beeld: ingezonden

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (118)

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Pinoso, Alicante een prachtig oud vervallen herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin. Een verbouwing van 3 jaar heeft het 250 jaar oude pand omgetoverd tot een succesvolle B&B in Pinoso, Alicante. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

September, de zomerhitte begint met de dag af te nemen. Niet dat het koud is hoor, maar zo lekker tussen de 25 en 30 graden. Af en toe een regenbuitje, wat tot nu toe vooral in de nacht is gevallen. Door de lagere temperaturen begint het ook weer te kriebelen om werk in de tuin te gaan doen. Omdat we nog redelijk veel gasten hebben zijn dat op dit moment vooral kleine klusjes. Bomen en cipressen planten, onkruid weghalen en wat snoeiwerk. Wel zijn we al in ons hoofd bezig met de wat grotere tuin klussen, maar die bewaren we voor over een paar maanden. Hebben we ook nog wat tijd om deze goed uit te denken.

Deze zomer werd duidelijk dat we te weinig schaduwplekken in de tuin hebben. Het is dus zaak om hier wat aan te doen natuurlijk. Nou willen we in de winter juist wel op veel plekken zon. Dan kunnen we niet allemaal hele dichte overkappingen maken. Van de zomer hadden we een Spaanse gast die ons advies kon geven op het gebied van bomen die het goed doen in ons klimaat. Zo wees hij ons op de moerbeiboom. Tegenwoordig heb je deze ook zonder vruchten, dus geen rommeligheid in de tuin. Groen in de zomer, dus schaduw en geen blad in de winter, dus zon. Geef je de boom veel water, groeit het hard en wat minder water is ook geen probleem. Nou je raadt het misschien al… De boom is van de week bij het lokale tuincentrum gekocht.

Ter voorbereiding op de winter hebben we alvast de houtkachel en schoorsteen goed schoon laten maken. Wel wat aan de vroege kant… maar goed, het kan alvast maar gedaan zijn. We hebben nog steeds heel veel oud hout liggen dat we de komende weken in stukken gaan zagen. Naar verwachting kunnen we hier nog wel een winter meedoen. De houtkachel is niet onze hoofdverwarming. Door het hele huis hebben we tijdens de renovatie vloerverwarming laten aanleggen. Heerlijk comfortabel en de houtkachel is dus voor de sfeer. Het geeft altijd zo’n fijn huiselijk gevoel.

Wil je nog even lekker nazomeren in Spanje? We hebben nog een aantal nachten beschikbaar de komende maanden. Neem eens een kijkje op onze website en boek nog even snel een paar nachten weg. www.casarodriguillo.com Hasta pronto, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud