CamperVerhaal: Vlaams koppel op reis door Spanje (26)

CamperVerhaal: Vlaams koppel op reis door Spanje (26)
Beeld: ingezonden

CamperVerhaal: Vlaams koppel op reis door Spanje (26)

INTRO: Colyne en Laurens, een Vlaams koppel besmet met het reisvirus, namen afscheid van hun huis en job voor onbepaalde tijd. Samen met hun energieke, driejarige hond, Barry, ontdekken ze sinds een jaar het veelzijdige continent Europa. Campervan Grace, hun tijdelijke huis op wielen, brengt hen op bekende en minder bekende plekjes. Sinds vier maanden gaat hun route door het indrukwekkende Spanje. Benieuwd naar hun reisverhalen en uitdagingen? Reis dan hier met ze mee.

Villajoyosa, een zoveelste plaatsje aan zee dat zich dient te onderscheiden van alle andere. Best een uitdaging voor een land met de omvang van Spanje waarbij de kustlijn gewoonweg bezaaid lijkt te zijn met aantrekkelijke kuststadjes. Maar op de één of andere manier lijkt Villajoyosa of La Vila Joiosa, hoe je het ook wil, daar wonderwel in te slagen. Via de promenade langs het strand loop je zo de oude buurt van La Vila binnen. Wat daarbij meteen opvalt, zijn de talrijk gekleurde gevels van de vissershuisjes waarbij niet één kleur dezelfde lijkt. Iets verderop nog meer kleurrijke huizen langs de Amadorio rivier waarbij hun gevels schuin over de waterkant lijken te hangen. De reden waarom de vele huizen in een kleurrijk jasje steken, moet men zoeken bij de visserij. Na het herschilderen van de boten, waren de verfpotten van de vissers nog niet helemaal leeg en besloten de vissers van de nood een deugd te maken om de overtollige verf dan maar over de gevel uit te smeren. Een eenvoudige manier om na weken tot maanden op zee te hebben doorgebracht, hun eigen huis terug te vinden of wie weet lag het wel aan de iets te enthousiaste viering na thuiskomst.

Zoals de meeste kustplaatsjes is Villajoyosa best te pruimen voor wie houdt van zon, zee en strand. Maar om de één of andere reden, genoten wij hier net iets meer dan bij de buren van Altea. Bovendien is het leuk om te gaan wandelen in de nabije omgeving. Rij daarvoor eerst wat terug het binnenland in, richting Orxeta langs de Amadorio rivier met zijn “hangende” huizen. Zo beland je in geen tijd bij het stuwmeer, ‘El embalse del Amadorio’. Een rustige streek met mooie vergezichten waar we vooral een rondje stuwmeer kunnen aanbevelen. Een simpele wandeling waar je echter nu en dan even de grasberm omhoog dient te klauteren tot aan de hoofdweg om zo wat kleine obstakels te vermijden. Een minimum aan inspanning die de echte wandelliefhebber niet tegen zal houden om zijn tocht verder te zetten. In de buurt van het stuwmeer is het even ontsnappen aan de drukte die een toeristische kuststad met zich meebrengt en kom je net iets makkelijker tot rust te midden van de natuur. Langs de waterkant treffen we hier en daar een visser aan die zich heeft geïnstalleerd in een plooizeteltje met de hengel in de hand om een vette karper aan de haak te kunnen slaan. Iets waar geen van hen lijkt in te slagen, want de visjes bijten voorlopig niet.

Nadat we bij aankomst met veel smaak onze lunch hebben verorberd, keren we terug naar het levendige Villajoyosa. We parkeren onze Grace wat in de luwte van een buurt waar tal van nieuwbouwprojecten recent werden voltooid en omdat Colyne en Barry nog niet genoeg hebben van het wandelen, strekken ze nog even de beentjes tot helemaal in Benidorm. Halverwege lopen ze nog wat Vlamingen tegen het lijf waarbij Barry alweer zorgt voor de eerste kennismaking. Zo zitten we tegen de avond met zijn allen samen gezellig te nippen van een glaasje cava in de camper van een aangenaam koppel dat we zonder hond misschien zomaar voorbij waren gelopen. We praten, we lachen, we luisteren en zo vernemen we dat dit vriendelijke koppel elk jaar opnieuw zes maanden aan de slag gaat als campingkoppel om dan opnieuw een half jaar rond te kunnen reizen. Als dit nu eens geen ideetje is om in de toekomst wat dieper over na te denken….

Wie interesse heeft in nog meer verhalen over onze reis door Europa, kan terecht op onze Polarsteps via onderstaande link.

‘Vlaams koppel op reis door Spanje’ vertelt het verhaal van Colyne en Laurens die samen met hun campervan Grace door Europa reizen. Volg hun avonturen in Spanje via onze SpanjeVerhalen, of lees hun reisverslagen op Polarsteps.

Ga naar de inhoud