Nieuwe snelheidslimieten op delen van de AP-7 snelweg in Catalonië

Nieuwe snelheidslimieten op delen van de AP-7 snelweg in Catalonië
Beeld: via canva.com

Nieuwe snelheidslimieten op delen van de AP-7 snelweg in Catalonië

In de laatste jaren is verkeersveiligheid in Spanje, en specifiek in Catalonië, een steeds hogere prioriteit geworden. Vanaf 15 september 2024 gaat er een nieuwe regel van kracht voor de AP-7 snelweg, die de snelheidslimieten aanpast. Maar waar, wanneer en waarom worden deze nieuwe snelheidslimieten ingevoerd op het Catalaanse stuk van deze snelweg?

Het invoeren van nieuwe snelheidslimieten is een belangrijke stap om de verkeersveiligheid in Catalonië te verbeteren. Deze limieten zijn er niet alleen om het aantal ongevallen te verlagen, maar ook om het rijgedrag van bestuurders te beïnvloeden.

Ondanks dat het aantal ongevallen op de AP-7 snelweg is gedaald, maakt de Catalaanse Verkeersdienst, Servei Català de Trànsit, zich nog steeds zorgen over de kleinere ongelukken die lange files veroorzaken. Om de drukte tijdens drukke tijden te verlichten, neemt de regionale Verkeersdienst verschillende maatregelen.

Vanaf zondag 15 september 2024 zal de snelheid op de AP-7 snelweg tussen Vilafranca del Penedès en Martorell beperkt zijn tot maximaal 100 km/u. Dit gebeurt wanneer er extra rijstroken geopend worden, vooral tijdens het weekend of op feestdagen naar Barcelona.

Aan het einde van dit jaar zou ook het project klaar moeten zijn om de snelheid te verlagen naar 100 km/u tussen Vendrell en Maçanet de la Selva, een traject van ongeveer 100 kilometer.

Om ervoor te zorgen dat deze regel wordt nageleefd, zullen er op belangrijke punten van het betreffende traject snelheidscontroles worden geïnstalleerd. Deze apparaten helpen om de nieuwe snelheidslimiet in de gaten te houden en maken het mogelijk om overtreders te bestraffen. De boetes worden vanaf zondag 15 september al uitgeschreven.

Met deze nieuwe regeling willen de autoriteiten de risico’s verminderen en de rijervaring verbeteren op wegen die, vooral tijdens drukke periodes, problemen kunnen opleveren voor gebruikers. Deze maatregel maakt deel uit van een breder plan om de veiligheid op de Catalaanse wegen te versterken.

Ga naar de inhoud