Onze SpanjeRecepten om de Wereld Tapas Dag te vieren

Onze SpanjeRecepten om de Wereld Tapas Dag te vieren
Beeld: ai-beeld / redactie

Onze SpanjeRecepten om de Wereld Tapas Dag te vieren

Op 16 juni 2024 is het weer tijd om te genieten van de Wereld Tapas Dag! Dit jaarlijkse evenement viert de rijke Spaanse traditie van het delen van kleine, smaakvolle hapjes met vrienden en familie. Van de klassieke patatas bravas tot de meer avontuurlijke pintxos, er is voor ieder wat wils, en met onze SpanjeRecepten is het nog makkelijker om authentieke Spaanse tapas thuis te maken.

Dus waar wacht je nog op? Trek eropuit en ontdek de vele smaken van Spanje op Wereld Tapas Dag of trek de keuken in om tapas te maken! Proef de heerlijke combinaties, geniet van de gezellige sfeer en laat je verrassen door de culinaire creativiteit. Of je nu een doorgewinterde tapas-liefhebber bent of gewoon nieuwsgierig bent naar deze Spaanse lekkernij, deze dag is de perfecte gelegenheid om te proosten op de tapas-cultuur en te genieten van al het lekkers dat Spanje te bieden heeft. ¡Salud!

gambas ajillo
SpanjeRecept: garnalen in knoflook of ‘gambas al ajillo’
Een van de populairste tapas in Spanje zijn de ‘gambas al ajillo’ ofwel de garnalen in knoflook, maar wat is dat precies en hoe kun je dat zelf thuis maken om een lekkere Spaanse sfeer te creëren.
logo1 1www.spanjevandaag.com
kroketten recepten
SpanjeRecepten: Spaanse ham, vis, kaas, champignons en vleeskroketten
Op 16 januari Internationale Krokettendag kijken we in onze rubriek SpanjeRecepten naar de populairste ‘croquetas’ in Spanje en zien we hoe je de Spaanse ham, vis, kaas en champignons kroketten ook thuis kunt maken.
logo1 1www.spanjevandaag.com
huevos flamenca
SpanjeRecept: Huevos a la Flamenca in Andalusische stijl
Huevos a la Flamenca is een heerlijk Spaans gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten in de regio Andalusië en de rest van Spanje. Het is een ovenschotel met eieren, tomaten, paprika’s en vaak ook aardappelen en chorizo die je thuis met ons SpanjeRecept kunt bereiden.
logo1 1www.spanjevandaag.com
papas
SpanjeRecept: ‘Papas arrugadas con mojo picón’ van de Canarische Eilanden
Ongetwijfeld hebben veel lezers de ‘papas arrugadas con mojo picón’ op de Canarische Eilanden gegeten, de typische gerimpelde aardappelen met pittige saus die je met ons SpanjeRecept nu ook thuis kunt bereiden.
logo1 1www.spanjevandaag.com
gilda
SpanjeRecept: de klassieke Spaanse tapa ‘Gilda’
Dit keer presenteren wij met ons SpanjeRecept een van de populairste tapas in Spanje, die niet alleen eenvoudig te bereiden is, maar ook in andere variaties te maken is, we hebben het over de ‘Gilda’.
logo1 1www.spanjevandaag.com
patatas bravas 1
SpanjeRecept: de populaire en lekker pittige ‘patatas bravas’
De patatas bravas is een van de bekendste Spaanse tapas bij de buitenlanders, en niet voor niets want het is gewoon lekker Spaans. Leer hoe je deze ‘wilde aardappelen’ thuis kunt maken met ons SpanjeRecept.
logo1 1www.spanjevandaag.com
huevos rotos
SpanjeRecept: de combinatie van ei, aardappel en serranoham in ‘huevos rotos’
Heb je zin een stevige maaltijd of voorgerecht, probeer dan eens de ‘huevos rotos’ of de gebroken eieren bestaande uit aardappelen, eieren en Spaanse ham, zoals in ons SpanjeRecept om het zelf thuis te bereiden.
logo1 1www.spanjevandaag.com
albondigas
SpanjeRecept: heerlijke ‘albondigas’ gehaktballetjes als tapa
Er zijn tapas gerechten zoals patatas bravas, pulpo en croquetas die het altijd goed doen, net zoals ons SpanjeRecept deze week, de ‘albondigas’ of gehaktballetjes, dit keer in traditionele tomatensaus.
logo1 1www.spanjevandaag.com
ensaladilla rusa
SpanjeRecept: de populaire ‘ensaladilla rusa’ als tapa-gerecht
Er zijn veel recepten te bedenken voor de populaire tapas, maar een van hen is de ‘ensaladilla rusa’ die door veel personen wordt vergeleken met huzarensalade, maar niet hetzelfde is. Bereid het thuis met ons SpanjeRecept!
logo1 1www.spanjevandaag.com
migas
SpanjeRecept: de heerlijke migas met broodkruimels en andere ingrediënten
Migas is een traditioneel gerecht dat in praktisch heel Spanje op verschillende manieren bereid wordt en wordt gegeten, maar bestaat altijd uit broodkruimels en diverse andere ingrediënten zoals chorizo, ei en druiven.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud