De tragische val van een Britse jongeman op Tenerife

De tragische val van een Britse jongeman op Tenerife

De tragische val van een Britse jongeman op Tenerife

De zomervakantie van een 19-jarige Britse jongeman nam een dramatische wending op het Spaanse eiland Tenerife. Jay Slater uit het Verenigd Koninkrijk verdween spoorloos tijdens wat een onvergetelijke reis had moeten zijn. Zijn verdwijning leidde tot een maandlange intensieve zoektocht die tragisch eindigde met de ontdekking van zijn lichaam in een rotsachtig gebied.

Jay Slater kwam in juni aan op Tenerife, vol verwachting voor een festival en een zorgeloze vakantie met vrienden. Hij keek ernaar uit om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en nieuwe ervaringen op te doen. Helaas nam zijn vakantie een tragische wending met een triest einde.

De laatste keer dat er contact was met Jay, was op 17 juni. Hij sprak toen met een vriendin, niet wetende dat dit gesprek zijn laatste teken van leven zou zijn. Na dit contact verdween Jay van de radar, wat leidde tot groeiende bezorgdheid bij zijn familie en vrienden.

Toen Jay niet terugkeerde en geen contact meer opnam, werd er onmiddellijk alarm geslagen. De lokale autoriteiten op Tenerife startten een uitgebreide zoekactie, waarbij ze zich concentreerden op het gebied van Masca. Dit gebied werd gekozen omdat Jay’s telefoon daar voor het laatst een signaal had afgegeven.

De zoektocht naar Jay was complex vanwege het ruwe terrein van Masca. Het gebied staat bekend om zijn steile kliffen, diepe kloven en dichte vegetatie. Deze natuurlijke obstakels maakten de zoektocht niet alleen uitdagend maar ook gevaarlijk voor de reddingswerkers.

Na 29 dagen van intensief zoeken kwam er een doorbraak. Op maandagochtend 16 juli ontdekten agenten van de Grupo de Rescate e Intervención en Montaña (GREIM) van de Guardia Civil een lichaam in een afgelegen deel van Masca. Het lichaam werd gevonden in een rotsachtig gebied, wat consistent was met de theorie dat Jay het slachtoffer was geworden van een ongelukkige val.

De identificatie van het lichaam was een uitdagende taak voor de forensische experts. Vanwege de staat waarin het lichaam verkeerde, duurt het enige tijd voordat er zekerheid is over de identiteit. Uiteindelijk bevestigde het Tribunal Superior de Justicia de Canarias (TSJC) dat de vingerafdrukken overeenkwamen met die van Jay Slater. Bovendien werden zijn persoonlijke documenten bij het lichaam aangetroffen, wat verder bewijs leverde voor zijn identiteit.

Het voorlopig forensisch onderzoek bracht aan het licht dat Jay was overleden aan de gevolgen van een politraumatismo, een medische term die duidt op meervoudige ernstige verwondingen. Deze bevinding was consistent met een val in het rotsachtige terrein van Masca.

De aard van de verwondingen suggereert dat Jay waarschijnlijk is gevallen van een aanzienlijke hoogte, mogelijk tijdens een wandeling of een poging om het gebied te verkennen. Het ruwe landschap, gecombineerd met mogelijk onbekendheid met het terrein, kan hebben bijgedragen aan dit tragische ongeval.

Ga naar de inhoud