Grote zoektocht met 40 personen en drones naar twee vermiste katten na ongeval op snelweg

Grote zoektocht met 40 personen en drones naar twee vermiste katten na ongeval op snelweg
Beeld: via canva.com

Grote zoektocht met 40 personen en drones naar twee vermiste katten na ongeval op snelweg

Een verkeersongeval heeft geleid tot een grote zoekactie, waarbij tientallen mensen zich hebben verenigd met de politie om twee vermiste katten te vinden. Dit gebeurde op de AP-2 snelweg bij Osera de Ebro en toont aan hoeveel mensen om hun huisdieren geven.

Het verhaal begint op een vroege vrijdagochtend, toen een verkeersongeval plaatsvond op de AP-2 snelweg. Een broer en een zus, op weg van Extremadura naar Barcelona, waren betrokken bij een botsing die hun leven en dat van hun elf huisdieren voorgoed zou veranderen.

Het ongeluk resulteerde niet alleen in verwondingen voor de inzittenden, maar leidde ook tot een kritische situatie voor hun geliefde huisdieren. Bij de botsing raakten twee katten, Duque en Lara, vermist toen ze samen met nog twee andere huisdieren in hun benches door de lucht vlogen. Venus en Bimba kwamen met de schrik vrij, maar Duque en Lara ontsnapten in paniek uit hun benches.

Terwijl de zus gewond naar het ziekenhuis werd gebracht, probeerde de Guardia Civil politie samen met de verzekeringsmaatschappij de broer en resterende huisdieren naar het ziekenhuis te vervoeren. De meeste gebelde taxi’s weigerden dat echter, op één na. Deze bracht de man en dieren naar het ziekenhuis waar hij herenigd werd met zijn zus die vrijwillig ontslag had genomen uit het ziekenhuis.

Daar ontmoetten ze iemand die vrijwilliger was bij een opvangcentrum en diep geraakt werd door het verhaal. Onmiddellijk werd het trieste verhaal gedeeld via sociale media en kwam iedereen in actie om de twee vermiste katten te zoeken.

Enkele uren na het ongeluk reageerde de gemeenschap ongekend snel. Ongeveer veertig mensen, waaronder individuen en leden van diverse dierenbescherming organisaties, kwamen samen om te helpen. Ze vormden een zoekteam en begonnen grondig de omgeving van het ongeval te doorzoeken.

De zoekactie was niet beperkt tot traditionele methoden. Om geen enkele plek ononderzocht te laten, werden geavanceerde technologieën gebruikt. Drones vlogen over de velden en cameratraps werden strategisch geplaatst om eventuele bewegingen van de vermiste dieren vast te leggen. Daarnaast werden vallen gezet in de hoop de katten veilig te kunnen vangen.

De zoektocht naar de twee katten Duque en Lara gaat nog steeds door. Experts benadrukken dat de eerste uren na de verdwijning cruciaal zijn voor het vinden van huiskatten. Anders dan hun wilde soortgenoten, zijn huiskatten vaak slecht toegerust om langere tijd in de natuur te overleven. Deze kennis zette de zoekteams aan tot onvermoeibare inzet, waarbij elk moment telde in de race tegen de tijd.

Ga naar de inhoud