Pre-order de herfsteditie van ESPANJE!

Pre-order de herfsteditie van ESPANJE!
Beeld: ESPANJE / ingezonden

Pre-order de herfsteditie van ESPANJE!

Heerlijk, de nazomer is weer aangebroken! De ideale periode om Spanje te bezoeken. De meeste toeristen zijn naar huis en de bossen kleuren oranje en bruin. Het duurt nog maar even of de sinaasappelen verschijnen aan de bomen. In de nieuwe ESPANJE! – die je t/m zondag 22 september 2024 PRE-ORDER kunt bestellen met €3,50 korting – vind je volop heerlijke herfsttips o.a. voor vakantie aan de Costa Blanca, in Andalusië, op de Canarische Eilanden en in de nog onbedorven provincie Valladolid. Nog goedkoper is een abonnement. Voor slechts €5,48 per editie krijg je iedere nieuwe editie in de bus en kun je alle eerdere edities gratis online lezen.

Hoofdredacteur Marjan Terpstra gaat in oktober altijd op workation in Spanje. “Overdag trek ik er meestal op uit. Juist in dit jaargetijde. Het liefst verblijf ik aan de Costa Blanca. Daar is het ook in de herfst nog steeds gezellig, maar niet té druk. Dat betekent dat alle verborgen prachtige strandjes gewoon weer bereikbaar zijn. Ik kom er inmiddels al jaren. Mijn 40 herfsttips voor de Costa Blanca lees je in deze editie van ESPANJE!”

Aracena en la Gomera

Wil je nog meer rust? Kies dan voor onbekendere regio’s van Spanje. Aafke Jochems was in de bergen bij Aracena, waar je in de herfst op pad kunt met een gids om paddenstoelen te plukken. Ook op het prachtige Canarische Eiland La Gomera vind je nog rust en ruimte. Al was het maar omdat er geen internationaal vliegveld is en geen grote zandstranden zijn. Jaap Scholten was er jarenlang wandelgids en geeft de mooiste routes prijs.

Valladolid en Benidorm

Heel rustig is het ook in de regio Valladolid, een plek die echt nog niet is ontdekt door het toerisme. Toch ben je er zo met de hogesnelheidstrein vanuit Madrid. Ieder dorp heeft hier bijna zijn eigen kasteel en de mensen vertellen graag over hun verleden. Opvallend is dat ze daarbij een heel andere kijk hebben op de gezamenlijke geschiedenis van Spanje en de Nederlanden dan wij. Dat de wereld soms anders in elkaar zit dan we vaak denken blijkt ook uit het verhaal over Benidorm. Deze toeristenmagneet is tegen alle verwachtingen in namelijk de duurzaamheidskampioen van Europa. Hoe dat zit lees je in deze editie van ESPANJE!

Overal in Spanje: heerlijke boekencafés

De herfst is ook ideaal om rond te neuzen in boekhandels, vooral als er ook nog een barretje is met koffie, wijn en huisgemaakte lekkernijen. Die zijn er steeds meer in Spanje. Frieda Kleinjan zette voor ESPANJE! de mooiste café-librerías op een rijtje. Maar natuurlijk tipt ESPANJE! in deze editie ook weer de leukste boeken en muziek.

Verder in deze editie van ESPANJE!

ESPANJE! geeft ook weer een heerlijk verblijf weg in Spanje. Ditmaal in Casa 3 in Polopos bij Thysa en Wijnand. Verder in deze editie heerlijke herfstrecepten met zoete aardappelen, een verhaal over alfajores, die lekkere feestkoekjes uit Andalusië, tips om je eigen bedrijf op te zetten in Spanje en de Camino Inglés in omgekeerde richting, van Santiago de Compostela naar A Coruña. Schrijver Julio Llamazares vertelt over de leegloop van het Spaanse platteland en de rol die water daarbij speelde. Ook geeft ESPANJE! volop tips als je een huis in Spanje hebt of wilt kopen. Kortom, een heerlijke editie vol lekkere tips om Spanje ook in de herfst te ontdekken.

Pre-order met korting tot en met zondag 22 september

Pre-order ESPANJE! 4 2024 hier met korting op de winkelprijs en zonder portokosten. In totaal betaal je €6,95 in plaats van €10,45. Nog goedkoper is een abonnement. Voor slechts €21,95 krijg je ESPANJE een jaar lang in de bus en lees je gratis alle magazines uit het ESPANJE-archief. Woon je in Spanje of België, dan betaal je een portotoeslag van €10 of kun je kiezen voor een digitaal abonnement van €18 inclusief alle edities uit het archief.

ESPANJE! Reis- en cultuurmagazine is dé Nederlandstalige glossy over Spanje en de Spaanstalige wereld dat vier keer per jaar in Nederland en België verschijnt. ESPANJE! is een hoogwaardig journalistiek magazine met inspirerende reisreportages, mooie interviews, boeiende columns, heerlijke recepten en honderden tips voor liefhebbers van Spanje. Meer informatie lees je op de website espanje.nl

Ga naar de inhoud