Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (111)

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (111)
Beeld: pixabay / ingezonden

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (111)

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Pinoso, Alicante een prachtig oud vervallen herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin. Een verbouwing van 3 jaar heeft het 250 jaar oude pand omgetoverd tot een succesvolle B&B in Pinoso, Alicante. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Het is vakantietijd en dat merken we goed in onze B&B. We zitten lekker vol en moeten zelfs mensen teleurstellen die graag nog wat dagen bij ons willen doorbrengen. Deze gezelligheid betekent natuurlijk dat wij het goed druk hebben. Vele kamers worden dagelijks gepoetst en de vaatwasser en wasmachine draaien overuren. Het is echt heel fijn om het zo lekker druk te hebben en dus geld te verdienen. Soms is het wel een beetje veel en dan vooral als het een hele warme dag is. Gelukkig kunnen we het huis en de kamers lekker koel houden. De koeling via de vloer en de airconditioning werken goed. Tijdens de verbouwing hebben we het huis nog extra laten isoleren en samen zorgt dit voor, ook in de zomermaanden, een comfortabel huis.

De laatste maanden komen er telkens meer mensen naar Spanje om te onderzoeken en te oriënteren om aan een nieuw leven in Spanje te beginnen. Dit begrijpen we heel goed, wij hebben zelf natuurlijk deze stap een aantal jaren geleden ook gemaakt. Sommige weten nog niet in welke regio en leggen tijdens hun bezoeken daar vooral de focus op. Andere zijn al wat verder en zijn op zoek naar het geschikte huis voor hun plannen en dromen. De meest voorkomende reden die we horen is dat ze het leven in Nederland of België erg zat zijn. Vooral het gehaaste, de drukte en stress. Daarbovenop helpen de vele regens van de afgelopen maanden daar niet echt aan mee.

Veel van deze mensen geven aan dat ze een B&B willen beginnen en hebben een berg vragen voor ons. Op veel van deze vragen kunnen wij simpelweg geen goed antwoord geven. Vragen over bijvoorbeeld het verkrijgen van de vergunning of we er van rond kunnen komen. Beide zijn niet gemakkelijk te beantwoorden en is voor elke situatie anders. Heb je een hypotheek nodig bijvoorbeeld, ben je met zijn tweeën of heb je een gezin te onderhouden. Wil je elke week een nieuwe jurk of vaak luxe op vakantie? Kortom, je bestedingspatroon is van grote invloed of je ervan kunt leven. Hierboven op komt natuurlijk de bezettingsgraad en de hoeveelheid kamers die je verhuurt. Het is niet het hele jaar feest met een volle B&B.

En tja… het verkrijgen van een vergunning is iets waar je een flinke portie geduld en geluk voor moet hebben en een geldpotje waar je een aantal jaren mee vooruit kan. Wij hebben geluk gehad dat wij de licentie rond kregen, maar het proces heeft ons flink wat grijze haren opgeleverd. Nog steeds knaagt het in ons achterhoofd, misschien komen ze erachter dat ze ons onterecht een vergunning hebben verstrekt en dat het wordt ingetrokken. Moeten er maar niet te veel over nadenken. Saludos Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud