Politie zoekt Nederlanders die met 300 km/u over een snelweg bij Málaga reden

Politie zoekt Nederlanders die met 300 km/u over een snelweg bij Málaga reden
Beeld: video / screenshot

Politie zoekt Nederlanders die met 300 km/u over een snelweg bij Málaga reden

Een recent incident in Málaga, waar een bestuurder met een snelheid van 300 km per uur over de snelweg bij Málaga racete, heeft veel media-aandacht getrokken. De beelden, gemaakt door de bijrijder met op de achtergrond muziek van de Nederlandse rapper Chardy, tonen niet alleen de extreme snelheid, maar ook het onbezorgde gedrag van de bestuurder en zijn vriend. 

Hoewel het niet precies te zeggen is wanneer de video is opgenomen, is het wel duidelijk dat het de afgelopen week op Instagram en zelfs via WhatsApp is verspreid. De lokale politie van Málaga, die gespecialiseerd is in sociale media, is al begonnen met een onderzoek omdat de beelden duidelijk gevaarlijk rijgedrag laten zien, zowel door de snelheid als de capriolen. De verkeerspolitie wacht nu op alle gegevens om verder te kunnen onderzoeken.

De video is slechts 24 seconden lang en lijkt gefilmd op de A-7, bij de afrit naar Mercamálaga en Parcemasa in Málaga. Op het scherm staat dat het 00:20 is. In het dashboard zie je de naam BMW, wat aangeeft dat het waarschijnlijk om een luxe model van dit merk gaat.

Op dit moment zijn dit de enige aanwijzingen waar de lokale politie en de Guardia Civil, die gespecialiseerd zijn in deze soort zaken, mee kunnen werken. Ongeveer een jaar geleden hebben ze al aan een vergelijkbare video gewerkt, maar ze hebben inmiddels uitgesloten dat het om dezelfde gaat.

De makers van de video kunnen zich druk maken, want de politie weet dit soort overtreders vaak te vinden met behulp van camera’s die kentekens kunnen lezen en dankzij getuigen die het hebben gezien. De boete kan behoorlijk hoog zijn voor deze wegpiraten, die niet alleen hun eigen leven, maar ook dat van andere weggebruikers in gevaar hebben gebracht met hun onverantwoord rijgedrag.

Ga naar de inhoud