65-plussers die in de Valencia regio wonen kunnen zich inschrijven voor Viaja+65 reiskortingen

65-plussers die in de Valencia regio wonen kunnen zich inschrijven voor Viaja+65 reiskortingen
Beeld: via canva.com

65-plussers die in de Valencia regio wonen kunnen zich inschrijven voor Viaja+65 reiskortingen

Vanaf maandag 23 september 2024 kunnen alle inwoners van 65 jaar en ouder die officieel in de regio Valencia wonen zich aanmelden voor het kortingsprogramma Viaja+65. Dit initiatief van de regionale overheid van de Comunidad Valenciana biedt senioren aantrekkelijke kortingen en moedigt hen aan om te genieten van hun verdiende vakanties, terwijl het ook de lokale economie ondersteunt.

Met de lancering van het Viaja+65-programma zijn er aanzienlijke veranderingen doorgevoerd in de manier waarop kortingen voor senioren worden aangeboden. Dit nieuwe regionale initiatief biedt niet alleen financieel voordeel voor de ouderen, maar ook voor de hotels en reisorganisaties die betrokken zijn bij het programma.

Het Viaja+65-programma stelt dat hotels een incentive van 35 euro per nacht ontvangen. Dit is een duidelijke verbetering vergeleken met de 23 euro die ze kregen onder het oude Imserso ouderenreizen programma van de Spaanse overheid. Deze verhoging maakt het voor hotels aantrekkelijker om senioren te verwelkomen, omdat het hen helpt de kosten van hun diensten beter te dekken.

Een ander aspect van het Viaja+65-programma is de ambitie om in de komende jaren aanzienlijke groei te realiseren. De regionale overheid heeft aangegeven dat ze verwachten dat het aantal begunstigden zal stijgen tot 40.000 tegen 2025. 

Met het Viaja+65-programma kunnen mensen van 65 jaar en ouder, die officieel geregistreerde inwoners van de Comunidad Valenciana zijn, tussen 14 oktober en 20 december reizen. Deelnemers kunnen minimaal vijf nachten (van zondag tot donderdag) en maximaal tien nachten verblijven. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via dezelfde platform als de Bono Viatgem, of ze kunnen naar een reisbureau gaan waar hun reis namens hen geboekt zal worden.

Deelnemers kunnen verblijven boeken met halfpension en genieten van een korting van 40% in hotels, vakantiehuisjes en campings. Ook is het mogelijk om via reisbureaus te reserveren, die dan 20 euro per boeking ontvangen in plaats van de 12,50 euro die ze van Imserso krijgen.

De hoogste subsidie voor het Viaja+65 programma is 600 euro zonder begeleiding en 900 euro met begeleiding. Voor accommodatie zijn de kosten vastgesteld op 70 euro per dag voor een tweepersoonskamer en 50 euro per dag voor een eenpersoonskamer, als de oudere alleen reist.

Bovendien ontvang je een extra tegoed van 100 euro per persoon en pakket voor leuke culinaire, gezondheids-, sportieve of culturele activiteiten, inclusief parkeermogelijkheden en transferservices.

Voorbeeld: een echtpaar ouder dan 65 jaar zou met deze ondersteuning 207 euro uitgeven voor zeven nachten in een hotel in Gandia (Valencia), daarbij hun eigen auto gebruiken en ook ervaringen en parkeren meerekenen. In vergelijking zou dezelfde reis met Imserso hen 210 euro kosten.

Ga naar de inhoud