Hond achtervolgt een haai in zee bij Denia

Hond achtervolgt een haai in zee bij Denia
Beeld: X / screenshot

Hond achtervolgt een haai in zee bij Denia

Het is een stralende zondagmorgen op het strand van Les Deveses in Denia aan de Costa Blanca. Zwemmers en zonaanbidders genieten volop van hun dag. Opeens duikt er een haai dicht bij de kust op, wat voor veel opwinding zorgt onder de bezoekers. Maar het wordt nog spannender wanneer een moedige hond het water induikt om de haai na te jagen!

Toen de Golden Retriever de haai in het water zag, sprong hij enthousiast het water in om achter de haai aan te zwemmen. Hij kwam bijna bij de staart van de haai, maar verloor ofwel zijn interesse, of luisterde ineens naar zijn baas en zwom terug naar het strand. Gelukkig leek de haai niet opgemerkt te hebben dat de hond daar was en bleef gewoon doorgaan met zwemmen.

In de video hieronder hoor je kinderen schreeuwen “hondje, nee, nee”, terwijl de eigenaar zegt “kom hier, kom hier” als de hond zich van de haai verwijdert. Het is niet duidelijk met wie de hond op de rotsen was, maar het lijkt erop dat de kinderen de hond loslieten en geen controle hadden over het dier, totdat iemand hem weer terugriep.

Gelukkig heeft de haai de hond niet gezien; anders had hij zich misschien omgedraaid en de hond kunnen aanvallen. Dit was een spannende ontmoeting tussen een viervoeter en een grote vis! De haai zorgde verder niet voor problemen, maar om veilig te zijn, werd het tijdelijk verboden om in zee te zwemmen totdat de strandwachten zeker wisten dat de haai weg was.

De ontmoeting tussen de hond en de haai aan de Costa Blanca was niet de enige afgelopen weekend. Bij het Canarische Eiland La Palma kwam een kanoër ook oog in oog te staan met een hamerhaai. Hij was eigenlijk van plan om te vissen en te genieten van een leuk dagje op zee, maar dat liep uit op een spannende ervaring!

Na een tijdje langs de kust gevaren te hebben, merkte de man de vin van een haai op die rondom zijn kano zwom, bijna als in een spannende film. Toen de haai weer dichter bij kwam, sloeg de kanovaarder uit angst met zijn roeispaan op het dier om het weg te jagen. Toen de haai terugkwam, sloeg hij nogmaals, in de hoop dat het beest zou verdwijnen en niet meer terug zou keren.

In een video is te zien dat het dier op geen enkel moment probeert aan te vallen. Wat opvalt, is de koelbloedigheid van de hoofdpersoon die blijft filmen zonder zijn kalmte te verliezen, terwijl het dier steeds weer terugkomt. Alleen wanneer de hamerhaai dichterbij komt, roept de kajakker nerveus “sale pa’llá” (gaat weg) maar gaat daarna gewoon verder met peddelen.

Ga naar de inhoud