Dronken priester rijdt door na door hem veroorzaakt ongeluk in Catalonië

Dronken priester rijdt door na door hem veroorzaakt ongeluk in Catalonië
Beeld: @mossos / X

Dronken priester rijdt door na door hem veroorzaakt ongeluk in Catalonië

De priester van het dorp Camprodón in Catalonië is door de politie aangehouden na een ernstig door hem veroorzaakt verkeersongeluk. De lokale priester zat dronken achter het stuur en veroorzaakte een aanrijding waarbij twee jongeren in een andere auto gewond raakten. Het ergste is nog dat hij na het ongeluk doorreed, totdat hij bijna 10 kilometer verderop een lekke band kreeg en uiteindelijk moest stoppen.

Op 20 september, rond zeven uur ’s avonds, gebeurde er een verkeersongeval bij kilometer 76 van de C-17 in Orís (Osona), richting Ripoll. Een man reed met zijn auto tegen een andere wagen aan, waardoor die kantelde, en daarna ging hij er zonder enige aarzeling vandoor. Bij dit ongeluk raakten de twee inzittenden van de andere auto, twee jonge mannen van 22 en 25 jaar uit het Ripollès, lichtgewond.

Een agent van de lokale politie in Barcelona, die niet aan het werk was, was degene die de veroorzaker van het ongeluk bijna 10 kilometer verderop kon stoppen. Niet veel later kwam de Catalaanse politie ter plaatse die merkte dat de priester tekenen van dronkenschap vertoonde. Ze deden een alcoholtest en zijn niveau bleek bijna vier keer hoger dan toegestaan, met een resultaat van 0,94 mg/l, terwijl de maximumlimiet 0,25 mg/l is.

Gelukkig waren de inzittenden van de auto die werd geraakt slechts lichtgewond, en kon de priester door de politie worden aangehouden. Volgens regionale en lokale media gaat het om de 45-jarige Joan de Déu Ndizeye, die sinds 2021 rector is van Camprodón (Ripollès). Daarnaast zorgt hij ook voor de parochies van Llanars, Rocabruna, Beget en Molló. Hij komt uit Rwanda en werd in 2015 tot priester gewijd in Vic. Voor zijn komst naar de Ripollès werkte hij ook al in parochies zoals Igualada en Santpedor. Het bisdom van Vic heeft besloten geen commentaar te geven.

Ga naar de inhoud