Deze weg in Torrevieja is 11 kilometer lang maar heeft 14 rotondes

Deze weg in Torrevieja is 11 kilometer lang maar heeft 14 rotondes
Beeld: via canva.com

Deze weg in Torrevieja is 11 kilometer lang maar heeft 14 rotondes

In de provincie Alicante vind je een bijzondere weg die zowel autoliefhebbers als verkeersfanaten aanspreekt. Deze weg, de CV-905, heeft maar liefst 14 rotondes binnen een afstand van 11 kilometer. Daardoor heeft de gemeente Torrevieja misschien wel de weg met de meeste rotondes in Spanje. Maar waarom zijn er zo veel rotondes?

De CV-905 bevindt zich in het gezellige toeristendorp Torrevieja. Het is de belangrijkste toegang tot de stad vanaf de AP-7, wat inhoudt dat dagelijks meer dan 30.000 voertuigen deze weg gebruiken. Deze constante verkeersstroom maakt de weg niet alleen cruciaal voor de lokale bewoners, maar ook voor toeristen die de regio willen ontdekken.

Met 14 rotondes dicht bij elkaar kan de CV-905 best een uitdaging zijn voor bestuurders. Het constante wisselen tussen gas geven en afremmen kan behoorlijk vermoeiend zijn. Voor veel chauffeurs kan het zelfs een beetje duizelig maken na meerdere rondjes om deze verkeerssituatie.

De snelheidslimiet van 50 km/u op deze weg is belangrijk. Deze beperking is bedoeld om de veiligheid te garanderen, omdat er dagelijks veel verkeer is. Dit zorgt ervoor dat bestuurders hun snelheid moeten aanpassen aan de situatie, wat soms frustrerend kan zijn voor mensen die sneller willen rijden.

Torrevieja is niet alleen een fijne plek voor de locals, maar ook een populaire bestemming voor toeristen. De CV-905 speelt een grote rol in het verkeer naar de stad. Vooral tijdens het hoogseizoen, wanneer er veel bezoekers zijn, kan het daar behoorlijk druk worden. Daarom zijn er rotondes aangelegd om het verkeer soepel te laten verlopen.

Andere opmerkelijke wegen in Spanje

Als we verder kijken dan de CV-905 in Torrevieja, zien we dat Spanje vele interessante wegen herbergt die elk hun eigen verhaal te vertellen hebben. Van kronkelige bergwegen tot drukke stadsstraten, elke route biedt een unieke ervaring.

De weg naar Sa Calobra op Mallorca

De MA-2141 is een iconische weg in Spanje naar Sa Calobra op Mallorca. Bekend om zijn steile afdalingen en scherpe bochten, waaronder een opvallende 360-graden draai, de ‘knoop van de stropdas’. Deze smalle weg vraagt volledige concentratie van bestuurders en trekt motorfiets- en fietsliefhebbers aan. De prachtige omgeving maakt de rit extra aantrekkelijk.

De mythische N-634

Een andere bijzondere attractie is de N-634, die langs de mooie noordkust van Spanje slingert. Deze weg biedt schitterende uitzichten op de oceaan en indrukwekkende kliffen. Bestuurders kunnen genieten van de combinatie van natuur en cultuur terwijl ze door pittoreske dorpjes rijden. De N-634 is meer dan alleen een belangrijke route; het is ook een reis door de geschiedenis en tradities van de regio, met unieke lokale gerechten en authentieke culturele ervaringen in elk dorp.

De woestijnwegen van Almeria

Aan de andere kant vind je de droge wegen van Almeria, bekend om zijn woestijnachtige landschappen en ruige terrein. De belangrijke A-7 snelweg doorkruist het gebied, maar de kleinere wegen bieden vaak de mooiste uitzichten. Rijders ervaren hier isolatie, ver weg van de stad. De desolate schoonheid van Almeria heeft kunstenaars geïnspireerd, wat de culturele betekenis van deze wegen benadrukt.

Ga naar de inhoud