Een dode, diverse gewonden en een neergeschoten stier tijdens dorpsfeest in Toledo

Een dode, diverse gewonden en een neergeschoten stier tijdens dorpsfeest in Toledo
Beeld: via canva.com (voorbeeld)

Een dode, diverse gewonden en een neergeschoten stier tijdens dorpsfeest in Toledo

In het dorp Pantoja, gelegen in de provincie Toledo, is een tragisch ongeval gebeurd waarbij een 74-jarige man is overleden en drie anderen gewond raakten. Tijdens het jaarlijkse stierenfeest (encierro) ontsnapte een stier uit de omheining en rende door de straten, maar werd later door de politie doodgeschoten.

Het dodelijke voorval dat zich in Pantoja heeft voorgedaan, heeft de aandacht opnieuw gevestigd op de risico’s die verbonden zijn aan stierenfeesten. De stier, die zich uit de route bevond, veroorzaakte chaos door het publiek te lijf te gaan nadat het de omheining had doorbroken.

De gevolgen waren verwoestend. Een 74-jarige toeschouwer werd door de boze stier op de horens genomen en overleed aan zijn verwondingen. In het publiek bevonden zich ook twee grootouders met hun kleinkind die ook alle drie gewond raakten, maar buiten levensgevaar zijn.

Het ongeval heeft afgelopen dinsdagmorgen plaatsgevonden. Tijdens het loslaten van de stieren ontsnapte een van. Deze stier rende tegen het hek dat door het gewicht van het enorme dier door midden brak. Vervolgens heeft de stier zich tegen het publiek gekeerd en veroorzaakt hij veel chaos. Uiteindelijk werd de stier door de politie doodgeschoten.

De burgemeester van Pantoja heeft laten weten dat het dorp verwoest is door deze gebeurtenis. Het is niet alleen een tragedie voor de familie van de overledene, maar ook voor de hele gemeenschap die normaal samenkomt om deze traditionele feesten te vieren. De gevoelens zijn intens en veel mensen vragen zich af of de stierenfeesten misschien opnieuw moeten worden bekeken, gezien de groeiende zorgen over dierenwelzijn en de veiligheid van mensen.

Ga naar de inhoud