Nederlandse tijdschrift publiceert “verboden” foto’s van Spaanse ex-koning Juan Carlos

Nederlandse tijdschrift publiceert "verboden" foto's van Spaanse ex-koning Juan Carlos
Beeld: via canva.com & 20minutos

Nederlandse tijdschrift publiceert “verboden” foto’s van Spaanse ex-koning Juan Carlos

Terwijl de ex-koning van Spanje, Juan Carlos I, aankondigde dat hij in 2025 zijn memoires zal uitbrengen om het echte verhaal van zijn leven te delen, zorgde een Nederlands roddelblad voor veel opschudding in Spanje. Het tijdschrift Privé heeft nooit eerder gezien foto’s vrijgegeven van koning Juan Carlos I die intiem knuffelt met zijn voormalige geliefde, de vedette Bárbara Rey. In Spanje wordt gesproken over de “verboden” foto’s die al jarenlang circuleren onder redacties van roddelbladen en kranten, maar tot nu toe nooit openbaar zijn gemaakt.

Bijna elke Spanjaard is zich inmiddels bewust dat ex-koning Juan Carlos I een relatie had met de bekende Bárbara Rey. Toch heeft tot nu toe bijna niemand in Spanje foto’s gezien van deze relatie. Nu, 30 jaar later, heeft het tijdschrift Privé de eerste beelden gepubliceerd van de voormalig koning terwijl hij de vrouw die ooit zijn liefde was kust.

De foto’s zijn uit 1994 en zouden volgens Privé zijn gemaakt door Ángel Cristo, de toen 13-jarige zoon van Barbara Rey. Moeder en zoon hebben al jaren een moeilijke relatie, dus het publiceren zonder haar medeweten is niet goed gevallen bij een van de personen op de foto’s. Over wat de andere hoofdrolspeler, Juan Carlos, van de foto denkt over de foto’s is niets bekend.

Volgens zoon Cristo moest hij die dag van school thuisblijven om stiekem foto’s te maken, zodat zijn moeder de ex-koning kon chanteren. Zijn moeder beweert echter dat dit niet waar is en dat haar toen minderjarige zoon de foto’s zonder haar goedkeuring heeft gemaakt en nu voor veel geld heeft verkocht om haar reputatie te schaden.

Met de publicatie van deze nooit eerder vertoonde foto’s komt er een nieuwe dimensie bij de problematiek rondom de ex-koning kijken. De onthullingen hebben de mogelijkheid om de publieke opinie over koning Juan Carlos te beïnvloeden, vooral nu hij bezig is met het publiceren van zijn memoires, getiteld “Reconciliación”, die in 2025 moet verschijnen.

Ga naar de inhoud