Ouders in Girona willen weten of er medische fouten werden gemaakt bij dood driejarig dochtertje

Ouders in Girona willen weten of er medische fouten werden gemaakt bij dood driejarig dochtertje
Beeld: via canva.com

Ouders in Girona willen weten of er medische fouten werden gemaakt bij dood driejarig dochtertje

Een drama in het Catalaanse stadje Figueres. Een klein meisje kwam het ziekenhuis binnen met hevige buikpijn. Tot twee maal toe werd ze terug naar huis gestuurd, waar het meisje jammerlijk te overlijden kwam. De autopsie moet nu uitwijzen of er medische fouten zijn gebeurd.

Afgelopen woensdag 18 september werd in het ziekenhuis een meisje van drie jaar binnen gebracht met hevige buikpijn. Het begin van een drie dagen durende odyssee van medische consultaties waarna het meisje jammer genoeg het leven liet.

Al op zaterdag 14 september voelde het meisje zich niet best. Ze had buikpijn, koorts en gaf al een paar keer over. In het eerstehulpcentrum van Roses ging het personeel uit van een buikgriep. Het meisje kreeg een serumbehandeling om uitdroging tegen te gaan. Het verplegend personeel verzekerde de familie er van de volgende dag de dokter op te zoeken indien de situatie niet verbeterde.

En dat bleek inderdaad niet het geval. Het meisje kreeg ook diarree en op dinsdag brachten de ouders haar naar het pediatrisch centrum van Castelló d’Empúries. De dokter bevestigde de diagnose van buikgriep en ontsloeg het meisje weer uit het ziekenhuis.

Tegen het gevoel van de familie in. ’ Avonds brachten ze hun dochtertje opnieuw binnen bij de spoedgevallen van Roses. Het meisje had een opgezwollen buik en blauwe plekken over het lichaam. De ernst werd ingezien en het meisje werd per ambulance overgebracht naar Figueres. Ze kwam er in kritieke toestand toe en ondanks een behandeling met antibiotica en adrenaline overleed ze voor enige hulp kon baten.

Volgens eerste analyses leed het meisje aan een infectie. De ouders vragen zich echter af of er fouten werden gemaakt bij de diagnose. Een autopsie moet aanduiden wat er precies gebeurd is en of de dood van het meisje kon vermeden worden.

Ga naar de inhoud