Dakloze man krijgt duizenden euro’s bij loterijkantoor in Málaga

Dakloze man krijgt duizenden euro's bij loterijkantoor in Málaga
Beeld: ai-beeld / redactie

Dakloze man krijgt duizenden euro’s bij loterijkantoor in Málaga

In de stad Málaga vond er iets bijzonders plaats. Twee onbekende mensen hebben een envelop met geld achtergelaten voor een dakloze man die voor een loterijkantoor zat. In de envelop zat 4100 euro in kleine biljetten, maar het blijft onduidelijk wie de gulle gevers zijn en waarom ze deze vrijgevigheid toonden.

Deze gebeurtenis deed zich voor bij het loterijkantoor La Tribuna in Málaga. De zwerver bleek daar altijd een gebruikelijke plek te hebben, maar wat hem nu overkwam kan echt als een wonder worden gezien. In de envelop zaten 20 en 50 eurobiljetten, samen goed voor een bedrag van 4100 euro. Ook vond hij er een papiertje met een Bijbelse tekst en een afbeelding van de maagd Maria.

De eigenaren van het loterijkantoor troffen de zwerver voor de deur aan, maar hij was behoorlijk aangeschoten. Op zijn lichaam lag een envelop met geld. Gezien zijn toestand besloten de verkopers medische hulp te vragen en om de envelop naar het lokale politiebureau te brengen. Zij houden het bedrag veilig tot de zwerver weer in staat is om deze genereuze gift op te halen.

Volgens dit krantenartikel is de zwerver een buitenlander tussen de 60 en 70 jaar oud. Hij is een bekend gezicht in de omgeving en wordt niet als problematisch ervaren. Het is wel duidelijk dat hij verslaafd is aan alcohol en vaak dronken wordt gespot.

Daarnaast is het bekend dat er afgelopen zaterdag bij dit loterijkantoor 600.000 euro werd verloot met een loterijticket. Misschien was de genereuze gever wel een van de winnaars!

Ga naar de inhoud