Literaire avond in deBalie in Amsterdam met Spaanse schrijver Alana Portero van “Slechte gewoontes”

Literaire avond in deBalie in Amsterdam met Spaanse schrijver Alana Portero van "Slechte gewoontes"
Beeld: via canva.com & bol.com

Literaire avond in deBalie in Amsterdam met Spaanse schrijver Alana Portero van “Slechte gewoontes”

In de hedendaagse literatuur zien we een toenemende diversiteit aan stemmen die ons uitnodigen om onze verwachtingen en vooroordelen over identiteit te heroverwegen. De debuutroman van de Spaanse schrijver, dichter en theatermaker Alana S. Portero’s, Bad Habit, of Slechte gewoontes, biedt een krachtige blik op de reis van een trans vrouw die haar eigen plek probeert te vinden in een wereld die vaak geen ruimte lijkt te bieden voor individuen die tussen labels leven. Op 30 november is Alana aanwezig in deBalie in Amsterdam. Kaarten zijn nog beschikbaar via deze website.

De avond in deBalie draait om een gesprek met de Spaanse schrijver Portero.  Tijdens dit gesprek worden thema’s uit de roman Slechte gewoontes besproken, de invloed van literatuur op ons zelfbeeld en de bredere sociale vraagstukken die aan bod komen.

Tijdens de avond zullen er verschillende sprekers aanwezig zijn, waaronder Alana S. Portero zelf en andere prominente schrijvers en kunstenaars. Hun gesprekken zullen zich richten op de manier waarop literatuur niet alleen als vermaak dient, maar ook als een krachtig hulpmiddel om complexe sociale vraagstukken en identiteitskwesties aan te kaarten. De interactie tussen deze sprekers belooft diepgaande inzichten te bieden in de relatie tussen kunst en maatschappelijk bewustzijn.

Alana S. Portero, geboren in Madrid in 1978, heeft haar stem gevonden in de literaire wereld door haar unieke perspectief als trans vrouw. Haar achtergrond in de middeleeuwse studies aan de Universidad Autónoma de Madrid heeft haar wellicht geholpen om de diepte en complexiteit van menselijke ervaringen te begrijpen. In Bad Habit verkent ze niet alleen haar eigen ervaringen, maar geeft ze ook een stem aan degenen die zich vaak gemarginaliseerd voelen. Bestel het boek meteen HIER in het Nederlands

Het verhaal van Slechte gewoontes speelt zich af in de arbeidersklasse buurt San Blas in Madrid tijdens de jaren 80 en 90. Deze setting is cruciaal, omdat het de context vormt waarbinnen de protagonist haar strijd en zelfontdekking doormaakt. Door te schrijven vanuit haar persoonlijke ervaring, laat Portero ons zien dat de worstelingen van de hoofdpersoon symbool staan voor een bredere strijd die veel mensen ervaren. Het is een verhaal dat resoneert met iedereen die ooit het gevoel heeft gehad er niet helemaal bij te horen.

Bestel het boek Slechte gewoontes (Bad Habit in het Nederlands) meteen HIER bij Bol.com.

De Balie is een bekend cultureel en politiek podium in Amsterdam, opgericht in 1986. Het bevindt zich aan de Kloveniersburgwal en staat bekend om zijn diverse programmering, die variëteit in debatten, films, theater, muziek en andere culturele evenementen omvat. De Balie richt zich op actuele maatschappelijke thema’s en bevordert de dialoog tussen verschillende perspectieven. Met een café en restaurant biedt het ook een plek voor ontmoeting en discussie. Het is een belangrijke ontmoetingsplaats voor intellectuelen, kunstenaars en het publiek.

Ga naar de inhoud