Dit Spaanse dorp heeft twee Michelin sterren en is ideaal om paddenstoelen te plukken

Dit Spaanse dorp heeft twee Michelin sterren en is ideaal om paddenstoelen te plukken
Beeld: via canva.com

Dit Spaanse dorp heeft twee Michelin sterren en is ideaal om paddenstoelen te plukken

Tijdens de herfst verkleuren de bossen van La Rioja in prachtige tinten van geel en okerrood. Dit markeert tevens de start van het paddenstoelenseizoen. Het pittoreske dorpje Ezcaray fungeert als een uitstekende uitvalsbasis voor liefhebbers van deze bijzondere natuurproducten.

Ezcaray, een dorpje in de Sierra de la Demanda, is een bestemming die boven de anderen uitsteekt omwille van haar natuurlijke schoonheid en het rijke aanbod aan paddenstoelen. Het dorp ligt in La Rioja op minder dan twee uur van Bilbao. Bovendien zijn er maar liefst twee restaurants met een Michelin-ster. Ideaal dus voor liefhebbers van gastronomie, of het nu om een etentje uit gaat of om het plukken van paddenstoelen die je later thuis zelf klaarmaakt.

De omgeving van Ezcaray is betoverend mooi. Aan de linkeroever van de Oja rivier is er bijvoorbeeld een prachtig beukenbos. De bergen rondom zijn de ideale habitat voor een brede variëteit aan paddenstoelen. Tijdens het seizoen kunnen kenners er heel wat verzamelen. Het natte klimaat en de vruchtbare ondergrond zijn hiervoor de perfecte combinatie.

Ook het dorp zelf is veelbelovend. De historische gebouwen en stenen straatjes zorgen voor een middeleeuws aura. Een oude fabriek in het dorp werd omgetoverd tot een mooie jeugdherberg. De twee restaurants Echaurren Tradición en El Portal de Echaurren zijn samen goed voor evenveel Michelin-sterren. Ze bieden een aanbod van lokale gerechten aan met een moderne toets. Liefhebbers van de betere keuken hoeven dus geen schrik te hebben na een bezoekje op hun honger te blijven zitten. In het kort: Ezcaray heeft alles om er de perfecte uitstap te beleven.

Ga naar de inhoud