Een vastgebonden vrouw na een maand door de politie gered in Salamanca

Een vastgebonden vrouw na een maand door de politie gered in Salamanca
Beeld: via canva.com

Een vastgebonden vrouw na een maand door de politie gered in Salamanca

In de afgelopen weken hebben verontrustende meldingen van huiselijk geweld en ontvoering in Spanje de aandacht getrokken. Een van de meest schokkende incidenten deed zich voor in Salamanca, waar een vrouw gedurende een maand door haar partner aan het bed werd vastgebonden.

Agenten van de nationale en lokale politie van Salamanca hebben een vrouw aangetroffen die een maand lang tegen haar wil werd vastgehouden, met handen en voeten vastgebonden aan het bed. Haar partner, een 29-jarige man, is reeds gearresteerd als vermoedelijke dader.

Naast dat de gearresteerde haar heeft ontvoerd, zou de arrestant het slachtoffer herhaaldelijk hebben geslagen. Ook de moeder van de dader, die op de hoogte was van wat er allemaal gebeurde, maar ervoor koos om er geen melding van te maken, is nu eveneens gearresteerd.

Alles werd bekend op 10 augustus, toen verschillende buren de politie contacteerden en de agenten informeerden dat zij het geschreeuw van een vrouw vanuit een woning om hulp konden horen. Bij aankomst op het betreffende adres hoorden de agenten aanvankelijk niets, maar op aandringen van de buren besloten ze herhaaldelijk aan te bellen bij de woning.

Uiteindelijk opende de moeder van de gedetineerde de deur en gaf aan dat ze alleen thuis was, maar de agenten wisten binnen te komen en voerden een inspectie uit in de verschillende kamers van de woning. Daar constateerden zij het bestaan van een kleine deur die toegang bood tot een open zolder met een geringe hoogte en beperkte verlichting.

In deze kamer troffen de agenten een man aan die een vrouw bij de polsen vasthield. De vrouw was geïmmobiliseerd en er hing een sterke urinegeur om haar heen. Ze was versuft en had meerdere verwondingen aan haar polsen, enkels, gezicht en armen. De vrouw verklaarde dat ze al een maand in deze kamer vastgehouden werd, aan handen en voeten gebonden door haar partner, zonder mogelijkheid tot adequate persoonlijke hygiëne, en dat ze herhaaldelijk was geslagen. Voor haar ontlasting moest ze gebruikmaken van een emmer. Bovendien had haar partner haar haar afgeknipt.

Gezien de verwondingen die het slachtoffer had opgelopen, vervoerden de agenten haar naar het Ziekenhuis van Salamanca, waar het medisch personeel haar verwondingen en gezondheidstoestand onderzocht. Tegelijkertijd arresteerden de agenten de verdachte en zijn moeder. De verdachte wordt beschuldigd van illegale detentie en huiselijk geweld.