Ontdek Holiday World: één van de grootste all-in resorts van Spanje

Ontdek Holiday World: één van de grootste all-in resorts van Spanje
Beeld: Holiday World Resort / facebook

Ontdek Holiday World: één van de grootste all-in resorts van Spanje

Terwijl sommigen de rust opzoeken op reis, gaan anderen voor ontspanning en vermaak. Holiday World in Benalmádena is één van de grootste all-in resorts van de costa del sol. Tijdens het hoogseizoen werken er 700 mensen. In 2023 ontving het complex 116.000 mensen, waarvan 70% uit het buitenland.

De groep Peñarroya bestaat al een halve eeuw. Terwijl het familiebedrijf zich eerst ontpopte als vastgoedgigant, ligt haar essentie meer en meer bij het toerisme. Niemand dacht vijftig jaar geleden dat de familie één van de grootste all-in resorts van Spanje uit de grond zou stampen. Holiday World is ondertussen goed voor 864 kamers en 3500 bedden.

Ondertussen bestaat het resort al 20 jaar. Tijdens die twee decennia zijn er meer dan 10 miljoen toeristen uit 40 verschillende landen gepasseerd. De grootste groep onder hen zijn de Britse toeristen.
De terreinen waarop het Holiday World complex gebouwd werd, waren eerst een vuilnisbelt. De all-in formule bleek na een paar jaar een absoluut succes. De kamers zijn gewoonlijk net zo groot als kleine appartementen. Er zijn gescheiden slaapkamers met bedden van 2,40 meter breed. Ook kinderen en adolescenten zijn er welkom.

Holiday World beslaat 410.000 vierkante meter waarvan 40% gebruikt wordt. Er zijn drie viersterrenhotels: Holiday World Polynesia, Holiday World Village en Holiday World Riwo. Verder is er ook het appartementencomplex Casamaia Apartments dat zich sinds 2022 toelegt op digital nomads. Er werden ook al nationale en internationale events van onder meer Vodafone, Once en LinkedIn georganiseerd. Holiday World heeft ook een Beach club en een sportcomplex vlak aan het strand.

En toch blijven ze er niet bij de pakken zitten. Er liggen nog plannen voor twee nieuwe hotels op tafel: el Venecia y el París. Die eerste zou goed zijn voor nog eens 500 kamers. Wie van all-in vakanties houdt op goed georganiseerde en omvangrijke locaties, kan misschien wel hier terecht.