Waarom regende het voor even 10.000 euro in Benidorm?

Waarom regende het voor even 10.000 euro in Benidorm?
Beeld: via canva.com

Waarom regende het voor even 10.000 euro in Benidorm?

In de kustplaats Benidorm aan de Costa Blanca gebeurde onlangs iets opvallends. Een man besloot om maar liefst 10.000 euro uit het raam van zijn appartement te gooien, terwijl de politie hem op de huid zat tijdens een grote actie tegen drugshandel. Voor heel eventjes regende het dus eurobiljetten in Benidorm.

De Nationale Politie heeft twee drugspanden in Benidorm (Alicante) opgerold als onderdeel van een actie tegen drugshandel. Drie mensen zijn aangehouden. Een van de arrestanten heeft voor zijn aanhouding 10.000 euro van het balkon gegooid, samen met een deel van de drugs die hij in huis had.

De eerste onderzoeken bevestigden dat in diverse woningen op kleine schaal drugs werden verhandeld, ook wel ‘narcopisos’ genoemd. Daarnaast bleek dat de panden werden gebruikt voor consumptie door kopers.

De politie ontdekte dat de daders anderen in de buurt inschakelden om op te letten voor de politie. Nadat ze alle aanwijzingen van de illegale activiteiten hadden verzameld, kwam het moment om de woningen binnen te gaan en alles grondig door te zoeken.

Op beide adressen werden aanzienlijke hoeveelheden drugs en contant geld aangetroffen. Er werd 2,3 kilogram cocaïne gevonden, waarvan een deel was verpakt in 180 pakketten van één gram voor distributie. Daarnaast waren er 52 gram marihuana, 40 kant-en-klare joints en 120 pillen voor erectiestoornissen, evenals 21.673 euro in cash.

Tijdens de inval gooide een van de arrestanten, bij het zien van de politie, een deel van de drugs en 10.000 euro contant uit het raam. Binnen vond men ook kleine hoeveelheden cocaïne en marihuana, gespreid geld, precisie-weegschalen en boekhoudingen van de verkochte stoffen.

In het oorspronkelijke artikel staat dat de verdachten zijn opgepakt, maar er wordt niet verder gerept over de 10.000 euro die uit het raam is gegooid. Is dat geld inmiddels teruggevonden of hebben voorbijgangers het meegenomen?