18 jaar celstraf geëist voor man die onder bedreiging zijn vrouw mishandelde in Alicante

18 jaar celstraf geëist voor man die onder bedreiging zijn vrouw mishandelde in Alicante
Beeld: via canva.com

18 jaar celstraf geëist voor man die onder bedreiging zijn vrouw mishandelde in Alicante

Onlangs heeft het Openbaar Ministerie in Alicante 18 jaar en 5 maanden gevangenisstraf geëist voor een man die beschuldigd wordt van seksuele agressie tegen zijn vrouw. Hij zou daarbij een pistool hebben gebruikt om haar te bedreigen en controleren.

De man plaatste een vuurwapen onder het bed van zijn slaapkamer om zijn vrouw te bedreigen telkens wanneer hij haar seksueel misbruikte. “Je weet wat eronder ligt”, herhaalde deze man tegen het slachtoffer, verwijzend naar een van de drie vuurwapens die hij bezat en die hij onder het bed legde waar hij haar verkrachtte om haar wil te breken.

De vraag om een lange gevangenisstraf van het Openbaar Ministerie onderstreept hoe serieus deze misdaden zijn en laten zien hoe belangrijk het is om recht te doen bij geweld dat met gender te maken heeft. De strenge straf is niet alleen bedoeld om de dader te straffen, maar ook om anderen af te schrikken van het plegen van vergelijkbare misdaden.

Het slachtoffer heeft jarenlang te maken gehad met fysieke en psychologische mishandeling, wat niet alleen haar mentale gezondheid heeft aangetast, maar ook haar algehele welzijn heeft ondermijnd. Systematische geweld creëert een cyclus van angst en wantrouwen die verwoestend kan zijn voor het zelfvertrouwen van een persoon.

Volgens het Openbaar Ministerie mishandelde, bedreigde, vernederde en misbruikte de man zijn vrouw op een voortdurende basis sinds vrijwel het begin van hun samenwonen in de echtelijke woning, gelegen in de gemeente Cañada, in het binnenland van de provincie Alicante.

Bovendien gedroeg hij zich gewelddadig door haar te slaan, stompen uit te delen, te duwen en te schoppen, terwijl hij haar ook psychologisch mishandelde met beledigingen, vernederingen en minachting.

Ga naar de inhoud