Spaanse voetbalcompetitie gratis te zien in China maar kost in Spanje een vermogen

Spaanse voetbalcompetitie gratis te zien in China maar kost in Spanje een vermogen
Beeld: ai-beeld / redactie

Spaanse voetbalcompetitie gratis te zien in China maar kost in Spanje een vermogen

De Spaanse LaLiga voetbalcompetitie is voor veel voetbalfans een bron van passie en opwinding. Recentelijk heeft LaLiga aangekondigd dat het in China gratis te bekijken zal zijn via China Media Group. Dit nieuws heeft echter geleid tot een golf van kritiek en onvrede onder Spaanse kijkers, vooral gezien de extreem hoge prijzen die ze moeten betalen om de competitie in hun eigen land te volgen. 

LaLiga is vanaf dit seizoen gratis en open toegang te bekijken in China, zoals aangekondigd door Javier Tebas, de voorzitter van de competitie, tijdens een evenement in China. De wedstrijden van de Primera División voor het seizoen 2024-2025 zullen live worden uitgezonden op verschillende platforms van de Chinese Media Groep.

De details van de overeenkomst zijn nog niet bekend, maar een vergelijking met de prijzen in Spanje is onvermijdelijk. Dit is wat je betaalt om Spaans voetbal via de verschillende platforms te bekijken.

Movistar+ is een van de grootste aanbieders van tv- en internetdiensten in Spanje en zendt alle wedstrijden van de LaLiga competitie uit. Het basispakket met LaLiga kost echter 32 euro per maand. Wil je ook internationale voetbalcompetities bekijken, dan komt daar nog eens 21 euro bij. Samen betaal je dan 45 euro per maand voor beide pakketten.

Daarnaast is het belangrijk om te vermelden dat om toegang te krijgen tot het voetbal via Movistar+, je een internetverbinding moet hebben. Dit brengt extra kosten met zich mee, zoals de glasvezel verbinding die minimaal 52,90 euro per maand kost. Als je de Champions League wilt toevoegen, schiet de totale maandelijkse kosten omhoog naar meer dan 100 euro per maand, wat niet iedereen zich kan veroorloven.

Orange is een andere grote speler op de Spaanse markt voor telecommunicatie en biedt ook pakketten aan voor het kijken naar LaLiga. Bij Orange kun je al het voetbal, inclusief LaLiga en Europese competities, krijgen voor ongeveer 108 euro per maand. Dit omvat een internetverbinding van 600 Mb en één mobiele lijn, wat voor veel gezinnen een voordelige optie is.

Naast Movistar+ en Orange zijn er nog andere opties beschikbaar voor kijkers die LaLiga willen volgen. Zoals DAZN, een platform dat populair is geworden in Spanje en een alternatief biedt voor traditionele kabeltelevisie. Voor een maandelijks bedrag van 19,99 euro kun je een flink aantal wedstrijden van LaLiga bekijken, hoewel ze alleen de helft van de wedstrijden per speelronde uitzenden. 

Ga naar de inhoud