La Gatoteca is al tien jaar lang de tempel voor kattenliefhebbers in Madrid

La Gatoteca is al tien jaar lang de tempel voor kattenliefhebbers in Madrid
Beeld: La Gatoteca / facebook

La Gatoteca is al tien jaar lang de tempel voor kattenliefhebbers in Madrid

Voor iedereen die van katten houdt, is La Gatoteca in Madrid een verplicht adresje. De bar bestaat al tien jaar en is het enige kattencafé van de Spaanse hoofdstad. Vanuit La Gatoteca werden meer dan 800 katten afgestaan voor adoptie.

Een woensdagochtend in de Calle Duque de Rivas aan het Tirso de Molina pleintje in het centrum van Madrid. Op de hoek is zopas La Gatoteca open gegaan, het kattencafé dat al tien jaar lang deze buurt opvrolijkt. Het pand is 200 vierkante meter groot en binnen lopen een twintigtal katten van alle kleuren en maten rond. Ze lopen over hindernissen, verstoppen zich in hun huisjes of strijken langs de benen van de bezoekers.

“We zijn hier niet gewoon een paar weirdos”, vertelt oprichter en eigenares Eva Aznar. La Gatoteca is het enige kattencafé van Madrid en erg populair. Een toegangskaartje kost je 5 euro en is ook geldig voor een drankje (er staat geen alcohol op de kaart). Het geeft je recht op 30 minuten met de dieren.

Eva studeerde af als interieurarchitecte en als liefhebster van katten en de Japanse cultuur besloot ze deze bijzondere zaak te openen. Het eerste kattencafé ooit ontstond in 2004 in Taiwan. De mode sloeg als snel over naar Japan, waar er ondertussen meer dan 200 bestaan. In Madrid is er dan wel maar één dergelijke zaak, je vindt ze ook in Barcelona, Santander, Murcia of Valencia. La Gatoteca is wel de enige die actief op zoek gaat naar adoptieadresjes voor hun katten.

Wie via La Gatoteca een kat wil adopteren, moet daarvoor door een grondige selectieprocedure. Voor Eva is het belangrijk dat er een goede match is tussen de kat en haar nieuwe baasjes. Aan hen wordt ook gevraagd een basiscursus van een paar uur te volgen over de dieren, om te verzekeren dat hen een goede toekomst wacht.

Nederlandse kattenliefhebster met kattencafé in Alicante zet zich in voor adoptiekatten
In de stad Alicante heeft een Nederlandse een eigen kattencafé: Catrelax. Het is een ideale plaats voor kattenliefhebbers die bijvoorbeeld zelf geen kat in huis kunnen of mogen hebben, of op vakantie zijn zonder kat en toch even willen kroelen en spelen met deze viervoeters die geadopteerd kunnen worden.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud