De beste paella ter wereld eet je in een restaurant in de provincie Valencia

De beste paella ter wereld eet je in een restaurant in de provincie Valencia
Beeld: via canva.com

De beste paella ter wereld eet je in een restaurant in de provincie Valencia

De Spaanse eetcultuur is rijk en divers, vol met smaken die verhalen vertellen over verschillende gebieden en tradities. Een van de herkenbaarste gerechten is paella, een symbool van de gastronomie uit de regio Valencia (Comunidad Valenciana) dat het hart van de Spaanse keuken weergeeft.

Onlangs heeft restaurant Miguel y Juani in l’Alcúdia, Valencia, de eerste prijs behaald op de 63e editie van de Internationale Paella Valenciana-wedstrijd. Hiermee bewijst het opnieuw dat ze de beste paella ter wereld maken!

De gelukkige winnaars, chef Paco Rodríguez en zijn assistent Rafael Climent, kregen de prijs uitgereikt door de burgemeester van Sueca (Valencia). Ze waren zichtbaar geraakt door de beslissing van de jury, hoewel dit niet hun eerste overwinning in de competitie was; ze hadden deze ook al gewonnen in 2014.

De tweede prijs was voor restaurant Atlantis in Santa Cruz de Tenerife. Socarrat in Buenos Aires, Argentinië, kreeg de derde prijs. De award voor de beste paella van een nationaal restaurant ging naar El Muelle del Barrio Pesquero in Santander. En de prijs voor de beste paella uit de Valencia-regio was voor Alejandro Platero Restaurant in Valencia.

De impact van paella op de Spaanse cultuur is enorm. Dit heerlijke gerecht komt uit Valencia en is door de tijd heen een ware vertegenwoordiger van de Spaanse identiteit geworden. Het wordt vaak geserveerd tijdens feesten, familiebijeenkomsten en andere vieringen in heel Spanje.

Een echte paella begint met de perfecte rijstsoort, namelijk ‘bomba’. Deze rijst groeit in de vochtige bodem van Valencia en is populair omdat hij veel smaak opneemt zonder uit elkaar te vallen. Daarnaast zijn verse en hoogwaardige ingrediënten van groot belang. Zeevruchten, kip of konijn, en groenten zoals groene bonen en paprika’s vormen samen een heerlijke en harmonieuze combinatie.

De smaken van paella komen vooral van de bouillon, die rijk en smakelijk moet zijn. Saffraan en paprikapoeder voegen niet alleen de typische kleur toe, maar ook de diepte van smaak die een goede paella onderscheidt van een mindere. Elk ingrediënt moet goed op elkaar afgestemd zijn om die heerlijke smaak te krijgen waar iedereen naar verlangt.

Zou je willen weten hoe paella op de traditionele manier wordt gemaakt volgens de Spaanse overheid? Dan moet je dit niet missen! De Spaanse regering heeft een artikel uitgebracht waarin ze uitleggen hoe je authentieke paella kunt bereiden. Sinds mei 2021 staat paella op de lijst van ‘immaterieel cultureel erfgoed’.

paellas
Grappige en bizarre paella creaties zijn een succes op social media
Of je het er nu mee eens bent of niet, de grappige en absurde paella creaties van een content-creator hebben een ware sensatie veroorzaakt op sociale media. Bekijk in ons artikel de video’s van de fruitige, KitKat, wafel, tiramisu en nog veel meer bizarre paella creaties … leuk voor de Paasbrunch dit jaar!
logo1 1www.spanjevandaag.com
tapas biertje
Ham, paella en koud biertje populair bij toeristen
Uit een onderzoek blijkt dat buitenlandse toeristen die in de zomer Spanje bezoeken het liefst de jamón iberico, paella, patatas bravas en cerveza nuttigen.
logo1 1www.spanjevandaag.com
10x waar Spanje vooral bekend om is
Je komt al jaren in Spanje of hebt veel over het Zuid-Europese land gehoord en gelezen, maar waar is Spanje nu eigenlijk bekend om? Wat zijn typisch Spaanse dingen zoals de gastronomie, cultuur, kunst etc.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud