Auto’s belanden in kolkende riviermassa in een toeristisch dorp dat verrast werd door stortbuien

Auto's belanden in kolkende riviermassa in een toeristisch dorp dat verrast werd door stortbuien
Beeld: @dipualba / X

Auto’s belanden in kolkende riviermassa in een toeristisch dorp dat verrast werd door stortbuien

De recente wateroverlast die het schilderachtige dorp Alcalá del Júcar, gelegen in de provincie Albacete, heeft getroffen, heeft velen verbijsterd achtergelaten. Deze hevige bui was zo krachtig dat hij maar liefst vijftien voertuigen meesleurde naar een nabijgelegen rivier.

Hevige regenbuien, ook wel ’tromba de agua’ genoemd in het Spaans, kunnen in korte tijd voor verrassende overstromingen zorgen, waarbij alles op hun pad wordt meegesleurd. Dit gebeurde woensdagochtend in Alcalá del Júcar, een mooi dorpje gelegen in de prachtige regio Manchuela, één van de mooiste gebieden van Spanje.

De voorspellingen van de Spaanse Weerdienst (Aemet) zijn uitgekomen en het gele alarm dat voor Albacete werd afgegeven, bleek een duidelijke waarschuwing te zijn voor de ernstig wateroverlast die zich later in Alcalá del Júcar voordeed. Daar werden maar liefst vijftien voertuigen door de krachtige stroming van het water meegesleurd de rivier in.

In Alcalá del Júcar transformeerde de normaal gesproken goed te beheersen “cañada” of kleine stroom water in een woeste rivier zodra de regen met volle kracht naar beneden kwam. De kracht van het stromende water was zo intens dat het geparkeerde auto’s letterlijk meesleepte, wat resulteerde in een spektakel dat zowel angstaanjagend als indrukwekkend was om te aanschouwen.

Ga naar de inhoud