Voorzorgslanding op vlucht naar Málaga vanwege muis in maaltijd

Voorzorgslanding op vlucht naar Málaga vanwege muis in maaltijd
Beeld: ai-beeld / redactie

Voorzorgslanding op vlucht naar Málaga vanwege muis in maaltijd

De luchtvaart heeft veel vreemde en verrassende verhalen, maar weinig kunnen tippen aan het recente voorval waarbij een vlucht van Scandinavian Airlines van Oslo naar Málaga plotseling moest landen omdat iemand een muis in zijn maaltijd vond.

Het gebeurt niet vaak dat er knaagdieren in vliegtuigen worden aangetroffen, maar de gevolgen kunnen verrassend zijn voor zowel luchtvaartmaatschappijen als passagiers. Muizen zijn snel en vindingrijk, waardoor ze zich op de meest onverwachte plekken kunnen verstoppen.

Het recente voorval op de SAS-vlucht toont aan hoe een kleine muis veel onverwachte moeilijkheden kan opleveren. Toen een passagier de muis in zijn eten vond, ontstond er grote paniek in de cabine, waardoor de piloot besloot direct in Kopenhagen een voorzorgslanding te maken.

Deze ingrijpende maatregel was nodig om de veiligheid van iedereen aan boord te garanderen. Na het incident werden de passagiers overgebracht naar een ander vliegtuig en kwamen uiteindelijk veilig aan in Málaga.

Het verhaal van muizen in vliegtuigen is niet nieuw. Er zijn door de jaren heen verschillende meldingen van soortgelijke incidenten, die aantonen dat dit probleem op elk moment en op elke plaats kan optreden. In 2017 moest een vlucht van British Airways zijn vertrek annuleren nadat er een muis aan boord was gesignaleerd, wat leidde tot aanzienlijke vertragingen en hoge kosten voor de luchtvaartmaatschappij.

Stel je de scène voor: een passagier opent zijn maaltijdtray en plotseling springt er een muis uit zijn bord. De verbazing en afschuw zijn op zijn gezicht af te lezen, terwijl iedereen om hem heen reageert met ongeloof en alarm. 

Ga naar de inhoud