Op een na beste wijn ter wereld is Spaans en kost minder dan 10 euro

Op een na beste wijn ter wereld is Spaans en kost minder dan 10 euro
Beeld: Bodega Ponce / web

Op een na beste wijn ter wereld is Spaans en kost minder dan 10 euro

Spanje staat bekend om zijn geweldige wijnen. De Spaanse wijnindustrie heeft zich wereldwijd een sterke positie verworven, met een divers aanbod dat internationaal gewaardeerd wordt. In dit artikel bespreken we de recente erkenning van een Spaanse wijn, die is uitgeroepen tot de tweede beste wijn ter wereld volgens de gerenommeerde ‘Wine Searcher’ lijst. En het mooie is dat deze fantastische wijn minder dan 10 euro per fles kost!

Wijn waarderen is echt een kunst en er zijn veel manieren om dit te doen. Een invloedrijke persoon in deze wereld is Robert Parker, een Amerikaanse wijncriticus, die met zijn puntensysteem veel invloed heeft op hoe wijnliefhebbers wijnen beoordelen. Wanneer een wijn hoog scoort, zie je vaak dat de vraag en waarde toenemen. Onlangs heeft de digitale wijnzoekmachine ‘Wine Searcher’ een bijzondere Spaanse wijn onder de aandacht gebracht.

De prestigieuze wijnlijst heeft de Spaanse wijn Clos Lojen uitgeroepen tot de op een na beste wijn ter wereld. Deze rode wijn komt uit de D.O. Manchuela en heeft maar liefst 93 punten behaald op de Parker-schaal. Deze schaal beoordeelt wijnen van 50 tot 100 punten. Wijnen met meer dan 90 punten worden beschouwd als van uitstekende kwaliteit, en dat is zeker het geval met deze Spaanse wijn!

In de wereld van wijncompetitie heeft de erkenning van Clos Lojen als de tweede beste wijn ter wereld veel stof doen opwaaien. Dit is niet alleen een prestatie voor de producent, Bodegas Ponce, maar ook voor de Spaanse wijnindustrie als geheel. Gezien de intense concurrentie van andere wijnproducerende landen, zoals Frankrijk en Italië, vertegenwoordigt deze prestatie een significante stap voorwaarts in de wereldwijde erkenning van Spaanse wijnen.

Bodegas Ponce, opgericht door wijnmaker Juan Antonio Ponce, staat bekend om zijn vernieuwende aanpak van wijnmaken. In een periode waarin duurzaamheid steeds centraler komt te staan, neemt Ponce de leiding in duurzame wijnbouw in de regio Manchuela. Hij richt zich niet alleen op de kwaliteit van de wijnen, maar ook op de ecologische gevolgen van zijn productie.

Het kiezen voor druiven uit oude wijngaarden heeft niet alleen voordelen voor de smaak en diepgang van de wijn, maar helpt ook om erfgoed en biodiversiteit in de omgeving te behouden. Bij Clos Lojen vind je wijnstokken die soms wel honderd jaar oud zijn.

Na de erkenning door Wine Searcher is de belangstelling voor Clos Lojen explosief gestegen. Dit heeft niet alleen geleid tot een verhoogde vraag, maar ook tot een hernieuwde interesse in de D.O. Manchuela-regio, waar deze wijn vandaan komt. 

Ga naar de inhoud