Amerikaanse gigant Costco groeit in Spanje naar vijf winkels

Amerikaanse gigant Costco groeit in Spanje naar vijf winkels
Beeld: ai-beeld / redactie

Amerikaanse gigant Costco groeit in Spanje naar vijf winkels

Costco, de Amerikaanse groothandelaar bekend om zijn lage prijzen en bulk aankopen, heeft de afgelopen jaren zijn aanwezigheid in Spanje aanzienlijk uitgebreid. Het bedrijf, dat wereldwijd bekendstaat om zijn unieke ledenmodel en scherpe prijzen, betrad de Spaanse markt in 2014 en heeft sindsdien gestaag zijn netwerk van winkels uitgebreid. Enkele weken geleden werd de vijfde winkel geopend in Zaragoza.

Costco opende zijn eerste vestiging in Spanje in mei 2014, in de stad Sevilla. Deze locatie markeerde niet alleen de eerste winkel in het land, maar ook de eerste in Zuid-Europa. Met een strategie gericht op het bieden van kwaliteitsproducten tegen lage prijzen, trok de keten al snel de aandacht van consumenten en zakelijke klanten.

Na de succesvolle lancering in Sevilla breidde Costco zijn aanwezigheid uit naar andere grote steden. Momenteel zijn er Costco-winkels te vinden in:

  • Sevilla: De eerste winkel in Spanje, gelegen in de wijk Higuerón.
  • Madrid: Geopend in 2015 in de gemeente Getafe, aan de rand van de hoofdstad.
  • Bilbao: In 2016 werd de derde Spaanse locatie geopend in Sestao, nabij Bilbao.
  • Madrid: In 2020 werd de winkel in Las Rozas geopend.
  • Zaragoza: in september 2024 werd de vijfde winkel in Spanje geopend.

De locaties zijn strategisch gekozen om een breed publiek te bereiken en zowel particuliere als zakelijke klanten aan te trekken. Costco’s model biedt een verscheidenheid aan producten, van voedingsmiddelen en elektronica tot kleding en huishoudelijke artikelen, meestal in grote verpakkingen of hoeveelheden.

Costco blijft plannen maken voor verdere expansie in Spanje, waarbij nieuwe locaties in overweging worden genomen in steden zoals Valencia, Barcelona en Málaga. Daarnaast overweegt het bedrijf om zijn online aanwezigheid in Spanje te versterken om een groter deel van de markt te bereiken en in te spelen op de groeiende vraag naar e-commerce. Ook zijn er plannen om bestaande vestigingen uit te breiden met nieuwe diensten, zoals tankstations en optiekdiensten, die al succesvol zijn in andere markten.

Algemene Informatie over Costco

Costco werd opgericht in 1983 in de Verenigde Staten en is uitgegroeid tot een van ‘s werelds grootste retailbedrijven. Het bedrijf werkt met een lidmaatschapsmodel, waarbij klanten een jaarlijkse vergoeding betalen om toegang te krijgen tot de winkels en hun voordelige prijzen. Dit model heeft wereldwijd miljoenen trouwe klanten opgeleverd, die profiteren van kortingen op een breed scala aan producten.

In Spanje trekt Costco een divers publiek aan, van gezinnen die op zoek zijn naar bulkvoedsel tot kleine bedrijven die voorraden inslaan. De keten staat bekend om zijn concurrerende prijzen, kwaliteit van producten en focus op klanttevredenheid.

De redactie (Remco) is vandaag jarig, hoera! 🎉🎂 Het is 16 oktober, ¡OLE! 💃 Misschien komt er vandaag iets minder nieuws online, zodat we genoeg tijd hebben om van de taart te genieten. Onze excuses daarvoor 😄🍰