Wat is de waarheid achter de Lamborghini van de Guardia Civil die de Spaanse sociale media beroert?

Wat is de waarheid achter de Lamborghini van de Guardia Civil die de Spaanse sociale media beroert?
Beeld: tiktok video / screenshot

Wat is de waarheid achter de Lamborghini van de Guardia Civil die de Spaanse sociale media beroert?

Een relletje op de sociale media is vandaag de dag snel ontstaan. Een foto van een Lamborghini met het logo van de Spaanse Guardia Civil beroerde deze week de gemoederen. Zou de politie zich effectief zo een buitenissig duur voertuig aanschaffen? Of is er meer aan de hand?

Dat de veiligheidsdiensten in sommige landen een aantal sportwagens in hun bezit hebben om bepaalde taken te vervullen, is geen geheim. In Dubai zie je de politie wel eens in een sportwagen. Ook in Italië zijn er een paar in omloop. Gewoon is het echter niet. En in Spanje al helemaal niet. De foto van een peperdure Lamborghini met het logo van de Guardia Civil bracht dan ook terecht commotie mee,

Achter die foto zat echter het bedrijf Radikal World uit Murcia. Radikal World maakte het filmpje van een Lamborghini Huracán Sterrato, een versie waar in totaal slechts 1499 exemplaren bestaan. De auto in het filmpje is bovendien de eerste van de serie. Hij werd gemaakt in precies de kleur groen.

12 oktober is de dag van de beschermheilige van de Guardia Civil. Daarom liet het bedrijf Radikal World een Lamborghini ombouwen tot een patrouillevoertuig. Het is namelijk verboden om voertuigen te bedekken met politie-logo’s.

De Lamborghini is eigendom van Radikal World en wordt vooral gebruikt om reclame te maken voor verschillende bedrijven, organisaties en associaties. De auto valt zo op dat elke reclame goed binnen komt. Op dit moment werkt Radikal World samen met het Spaanse leger om de Lamborghini tijdelijk te decoreren met drie raketten op het dak. Eerder was er ook een actie voor het kinderkankerfonds. De auto een paar dagen de straat op sturen met jou boodschap kost je trouwens een slordige 5000 euro.

@radikalworld En Marbella estan muy preparados 😏 #12deoctubre #guardiacivil #hispanidad #cochesdeportivos #superdeportivo #lamborghini #huracansterrato ♬ sonido original – Chipin18