Ontdek de singles in Spanje van het nieuwe datingprogramma “Onderweg naar Liefde”

Ontdek de singles in Spanje van het nieuwe datingprogramma “Onderweg naar Liefde”
Beeld: KRO-NCRV / beeldenbank

Ontdek de singles in Spanje van het nieuwe datingprogramma “Onderweg naar Liefde”

In de nieuwe KRO-NCRV-serie “Onderweg naar Liefde” stappen zeven avontuurlijke singles achter het stuur van hun camper om Europa te doorkruisen, op zoek naar de liefde. Het ideale scenario? Een roadtrip door schilderachtige landschappen, maar dan hand in hand met de ware. Maar gaat liefde samen met het minimalistische leven van een vanlifer? Dat ontdek je vanaf maandag 11 november om 19.25 uur op NPO 3 en NPO Start.

Elke aflevering van “Onderweg naar Liefde” volgt vier vanlifers die hun dates zelf uitkiezen uit de aanmeldingen. Maar ook een klein comité van vrienden en familieleden mogen een extra date toevoegen als verrassing! En zo begint een unieke reis vol onverwachte ontmoetingen, intieme momenten en soms ook een beetje ongemak.

Er zijn zeven kandidaten in meerdere landen, maar er zijn er twee in Spanje. Hieronder plaatsen we de Spaanse deelneemsters aan het nieuwe dating- en reisprogramma.

Marieke (35) – Zuid-Spanje: De spontane Marieke verruilde Nederland voor het zonnige Portugal en geniet volop van haar eigen paradijsje onder de zon. Zes jaar geleden werd ze verliefd op vanlife toen ze haar eerste camper kocht. Maar de afgelopen vijf jaar is ze single, en volgens haar is dat veel te lang. Ze droomt ervan een gezin te stichten, maar ja, daar heeft ze natuurlijk wel een leuke man voor nodig. Om haar liefde te vinden, heeft ze ervoor gekozen om door het prachtige Zuid-Spanje te reizen.

Marion (64) – Spanje: Vijfendertig jaar geleden besloot Marion ons koude kikkerland te verlaten en naar het zonovergoten Spanje te verhuizen. Daar begon haar avontuur in de reiswereld: ze werd hoteldirecteur en zette drie eigen hotels op, waaronder een kasteelhotel. Maar twee jaar geleden besloot ze het roer om te gooien. Ze kocht een bus en trok de wereld in, want: “Met vanlife ontmoet je veel meer mensen dan wanneer je in een hotel slaapt.” Na zeven jaar single te zijn, zoekt Marion nu een man die net zo flexibel is als zij, initiatief toont en met haar op avontuur wil.

Verder zijn er nog vijf kandidaten: de 32-jarige Dave in Italië, de 43-jarige Walter in Frankrijk, de 43-jarige Martijn in Portugal, de 30-jarige Joeri in Oostenrijk en de 25-jarige Marieke in Noorwegen. Het zijn allemaal deelnemers die zich gestort hebben op vanlife, maar wat is dat eigenlijk?

Vanlife betekent vrijheid, maar ook primitief leven. De dates moeten zich aanpassen aan het camperbestaan: buiten douchen, samen op een krap bed slapen en op zoek naar sanitaire oplossingen terwijl je crush naast je zit. Vind je nog romantiek als er geen campingplek te vinden is en de zon al ondergaat? Dat is de vraag waar de deelnemers mee te maken krijgen.

Benieuwd hoe het is om iemand écht te leren kennen op vier wielen? En wat gebeurt er als vrijheid en romantiek botsen in een huis op wielen? Stap in en reis mee vanaf 11 november, elke werkdag dag om 19.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 3, of kijk een week vooruit op NPO Start.

onderweg naar liefde
Beeld: KRO-NCRV / beeldenbank