11-jarige jongen door gemaskerde man op een voetbalveld neergestoken in Toledo

11-jarige jongen door gemaskerde man op een voetbalveld neergestoken in Toledo
Beeld: via canva.com

11-jarige jongen door gemaskerde man op een voetbalveld neergestoken in Toledo

Afgelopen zondagmorgen speelde een groep kinderen een voetbal wedstrijd op het lokale veld in het dorp Mocejón, in de provincie Toledo. Tussen hen bevond zich een 11-jarige jongen die, net als vele anderen, zijn liefde voor de voetbalsport tot uiting bracht. Maar aan die mooie dag kwam abrupt een einde toen een nu nog onbekende gemaskede man Mateo met een scherp voorwerp doodstak.

Hoewel de precieze details nog onduidelijk zijn, is bekend dat de jongen werd neergestoken en hierdoor om het leven kwam. Een van de tantes van het slachtoffer was toevallig in de buurt aan het wandelen toen ze een kind zag wegrennen, roepend dat haar beste vriend was gedood. De familie van de 11-jarige Mateo is diep geschokt en kan het niet geloven. Ze geven aan geen vermoeden te hebben wie deze gruweldaad heeft gepleegd.

Mocejón heeft minder dan 5000 inwoners en staat bekend als een rustig dorp, waar dit soort gewelddadige incidenten niet voorkomen. De lokale bevolking is diep geschokt door deze gebeurtenis. Het is de eerste keer dat zoiets gebeurt in de vredige gemeenschap, waardoor veel ouders nu bang zijn dat dit zich kan herhalen.

De Guardia Civil politie heeft direct een grootschalige zoektocht opgezet naar de dader. Met een ‘operatie kooi’ worden alle mogelijke sporen onderzocht om de verantwoordelijke persoon op te sporen. Er wordt gezocht naar een oude en grijskleurige Ford Mondeo.

Ga naar de inhoud