Dit zijn de tien meest verzadigde zomerbestemmingen in Spanje

Dit zijn de tien meest verzadigde zomerbestemmingen in Spanje
Beeld: via canva.com

Dit zijn de tien meest verzadigde zomerbestemmingen in Spanje

Spanje blijft een geliefde bestemming voor reizigers wereldwijd, maar die populariteit brengt ook uitdagingen met zich mee, zoals overvolle toeristische plekken. In dit artikel onderzoeken we de drukstbezochte bestemmingen in Spanje, waar het aantal toeristen per inwoner ongekend hoog is. Het platform Holidu heeft dit allemaal onderzocht en vergeleken met het inwoneraantal om zo de 10 meest verzadigde zomerbestemmingen te ontdekken.

Toerisme is natuurlijk goed voor de economie en werkgelegenheid, maar veel beroemde plekken in Spanje hebben het moeilijk met het enorme aantal bezoekers. Zowel grote steden als pittoreske dorpjes ondervinden problemen door de toestroom van toeristen. Dit leidt tot uitputting van middelen en kan de lokale bewoners en hun diensten behoorlijk onder druk zetten.

Het vakantiewoningenportaal Holidu heeft een onderzoek gedaan naar welke bestemmingen de hoogste toeristendichtheid per inwoner hebben. Door de aankomsten van 2023 te vergelijken met het aantal inwoners, hebben ze ontdekt welke steden het drukst zijn met toeristen. Lees verder om erachter te komen welke drukke plekken je misschien deze zomer beter kunt mijden!

Sant Llorenç des Cardassar (Mallorca)

Sant Llorenç des Cardassar, op het mooie eiland Mallorca, is nu de drukbezochtste bestemming in Spanje. Met maar liefst 73,1 toeristen per inwoner is deze gezellige gemeente van een rustige kustplaats uitgegroeid tot een levendig centrum vol activiteiten.

Ooit was Sant Llorenç een geheim pareltje voor de locals en ontdekkingsreizigers. De laatste jaren is het echter veranderd. Door de mooie architectuur, lekkere gastronomie en aangename sfeer trekt het duizenden toeristen, wat vaak ten koste gaat van de rust voor de inwoners.

Sallent de Gállego (Huesca)

Sallent de Gállego, een charmant bergdorpje in de Pyreneeën, staat op de tweede plaats in de Holidu-lijst. Met 51,8 toeristen per inwoner is het duidelijk dat deze plek geliefd is bij avontuurlijke reizigers en natuurliefhebbers!

Het dorp is beroemd om zijn prachtige bergen en geweldige buitensporten zoals wandelen, skiën en mountainbiken. Jaarlijks komen duizenden toeristen genieten van de natuur en de frisse lucht, vooral tijdens de vakanties. Vlak bij kun je het schattige Lanuza bezoeken dat idyllisch aan het stuwmeer ligt.

Peñíscola (Castellón)

Peñíscola, beroemd om zijn schitterende middeleeuwse kasteel, witte dorp op een schiereiland en prachtige stranden, staat met 51,6 toeristen per inwoner op de derde plek. Dit gezellige kustplaatsje heeft zijn charme weten te behouden, ondanks het toenemende toerisme.

Wat Peñíscola zo uniek maakt, is de mix van historische gebouwen en prachtige natuur. Het kasteel, dat stamt uit de tijd van de Tempeliers, trekt veel bezoekers die meer willen leren over de rijke geschiedenis van het gebied. Ook zijn de stranden erg populair, vooral in de zomer!

Naut Aran (Lleida)

Naut Aran, te vinden in het midden van de Pyreneeën, trekt maar liefst 49,4 toeristen per inwoner. Deze plek staat bekend om zijn prachtige berglandschappen en een scala aan buitenactiviteiten, waardoor het een geweldige bestemming is voor avontuurlijke bezoekers.

Naut Aran heeft een gezellige sfeer en biedt volop sportieve en recreatieve activiteiten. Of je nu wilt skiën in de winter of lekker wilt wandelen in de zomer, er is voor ieder wat te doen. De mix van prachtige natuur en culturele belevenissen maakt het een geweldige plek voor gezinnen en avontuurlijke reizigers.

Salou (Tarragona)

Salou, een populaire vakantieplaats aan de Costa Dorada, ontvangt gemiddeld 48,6 toeristen per inwoner. Dit geliefde strandresort verwelkomt elk jaar miljoenen bezoekers door zijn mooie stranden en themaparken.

Salou is beroemd om zijn bruisende ambiance, met een overvloed aan restaurants, bars en winkels. Het dichtbije PortAventura World, een van de grootste pretparken in Europa, maakt de stad nog aantrekkelijker, wat zorgt voor een constante toestroom van toeristen, vooral in de zomerse maanden.

Pájara (Fuerteventura)

Pájara, op het Canarische eiland Fuerteventura, trekt gemiddeld 48 toeristen per inwoner. Deze bestemming staat bekend om zijn mooie, brede stranden en zonnige weer, waardoor het een favoriete plek is voor iedereen die van de zon houdt.

Fuerteventura is een van de populairste eilanden in de Canarische Eilanden en biedt volop mogelijkheden voor zowel watersporten als relaxen op het strand. Pájara, met zijn prachtige kustlijn en heerlijke lokale gerechten, trekt een breed scala aan bezoekers die op zoek zijn naar de ideale strandvakantie.

Albarracín (Teruel)

Albarracín, een prachtig middeleeuws dorp in het zuiden van Aragón, trekt maar liefst 46,5 toeristen per inwoner. Dit charmante plaatsje met zijn smalle straatjes en goed bewaarde gebouwen is een droom voor iedereen die van geschiedenis en fotografie houdt.

Albarracín is beroemd om zijn rijke verleden en bijzondere architectuur. De stad herbergt veel mooi bewaarde gebouwen, zoals kerken en kastelen, die samen een boeiende kijk op de geschiedenis geven. De schilderachtige omgeving en de gastvrije inwoners maken het tot een absolute aanrader voor bezoekers.

Yaiza (Lanzarote)

Yaiza, gelegen op het vulkanische eiland Lanzarote, heeft gemiddeld 43,5 toeristen per inwoner. Dit charmante dorpje staat bekend om zijn bijzondere landschap en historische bezienswaardigheden, en verwelkomt elk jaar honderden duizenden bezoekers.

Lanzarote staat bekend om zijn unieke vulkanische landschappen en artistieke invloeden, met hoogtepunten zoals het Timanfaya Nationaal Park en de creaties van kunstenaar César Manrique. Yaiza is de ideale toegangspoort tot deze prachtige plekken en biedt bezoekers volop kansen om de natuurlijke schoonheid van het eiland te ontdekken.

Capdepera (Mallorca)

Capdepera, een verborgen juweeltje aan de oostkust van Mallorca, heeft maar liefst 39,3 toeristen per inwoner. Dankzij de prachtige stranden en het middeleeuwse kasteel weet het ieder jaar duizenden bezoekers te verwelkomen.

De charme van Capdepera ligt in zijn indrukwekkende geschiedenis en prachtige natuur. Het kasteel geeft je een adembenemend uitzicht over de omgeving, en de stranden zijn perfect om te relaxen en plezier te hebben. Deze stad is echt een ideale plek voor zowel cultuurliefhebbers als zonaanbidders!

Benasque (Huesca)

Benasque, een charmant dorpje in de Pyreneeën in de provincie Huesca van Aragón, trekt maar liefst 36,7 toeristen per inwoner. Het is een geliefde plek voor zowel wandelaars als skiërs, wat het ideaal maakt voor natuurliefhebbers.

Benasque ligt perfect voor allerlei buitensporten, van wandelen in de zomer tot skiën in de winter. De schitterende natuur en uitdagende gebieden trekken avontuurlijke reizigers aan die op zoek zijn naar spanning en avontuur.