Braziliaanse held redt kind van een balkon in Alicante

Braziliaanse held redt kind van een balkon in Alicante
Beeld: screenshot / X

Braziliaanse held redt kind van een balkon in Alicante

In de stad Alicante is iets bijzonders gebeurd dat veel mensen heeft ontroerd. Felipe David Souza, een jonge Braziliaanse bouwvakker, toonde enorm veel moed door een kind te redden dat vast zat aan de rand van een balkon.

De gemeenteraad van Alicante heeft de moedige daad van Felipe Souza geprezen als “van onschatbare waarde.” De burgemeester en verschillende ambtenaren hebben hun waardering uitgesproken voor de dappere actie van Souza, die zijn eigen leven in gevaar bracht om iemand anders te redden.

Souza’s keuze om in te grijpen was niet alleen uit een spontane actie, maar ook zorgvuldig overwogen. Hij begreep op dat moment dat er geen tijd te verspillen was en dat elke seconde belangrijk was. Hij pakte de gelegenheid om een leven te redden, om het kind te beschermen en de familie een tragedie te besparen.

Zonder enige waarschuwing bevond een klein kind zich in een levensbedreigende situatie. Terwijl hij buiten op het balkon speelde, verloor hij zijn evenwicht en kwam halverwege vast te zitten tussen de leuningen. Mensen op straat zagen wat er gebeurde en schreeuwden om hulp.

Voor de Braziliaanse held was het een gewone werkdag totdat hij het rumoer opmerkte. Hij was bezig met een gebouw in de buurt en voelde zich meteen aangesproken door wat er aan de hand was. Hij stond voor de keuze: gewoon blijven kijken of in actie komen en daarmee risico’s nemen voor iemand anders.

De keuze om te handelen was niet makkelijk. Souza besefte dat hij zichzelf in gevaar bracht door naar het kind toe te rennen. Maar zijn verlangen om te beschermen en te helpen overwon uiteindelijk zijn angst voor eigen veiligheid.

Het nieuws over de dappere actie van Souza verspreidde zich snel naar de lokale, nationale en internationale media. Hierdoor kwam er een stortvloed van waardering vanuit de nationale en internationale gemeenschap.

De gemeenteraad van Alicante heeft inmiddels aangekondigd dat ze Souza in november tijdens de viering van de Dag van de Burgerbescherming officieel zal eren. Dit gebaar is niet alleen een erkenning van zijn moed, maar ook een motivatie voor anderen om vergelijkbare daden van vriendelijkheid en moed te tonen.