Spanje heeft de eerste digitale cryptopostzegel

Spanje heeft de eerste digitale cryptopostzegel
Beeld: Correos / web

Spanje heeft de eerste digitale cryptopostzegel

De post- en verzendwereld verandert snel. In Spanje heeft Correos de cryptopostzegel gelanceerd, ter ere van Mortadelo (Paling van Paling & Co). Dit innovatieve product verbindt filatelie met blockchain-technologie en voegt een nieuwe dimensie toe aan het verzenden en verzamelen van post. Deze “criptosello” is vanaf nu te koop voor 9,95 euro.

De cryptopostzegel is een unieke combinatie van fysieke en digitale elementen. Met een waarde van bijna tien euro biedt het een digitale representatie op de blockchain, waardoor authenticiteit en eigendom gewaarborgd zijn. Dit NFT-concept kan de perceptie van postzegels ingrijpend veranderen.

Het concept van de cryptopostzegel is ontstaan uit de drang om traditionele postzegels een moderne twist te geven. Daarnaast willen we ook Francisco Ibáñez eren, de beroemde striptekenaar van Mortadelo en de verhalen van Paling & Co, die in 2023 is overleden.

Verzamelaars kunnen niet alleen de fysieke cryptopostzegel gebruiken voor frankering, maar ook het digitale aspect verkennen. Dit biedt een nieuwe manier voor filatelisten om hun collectie uit te breiden en moderne technologieën zoals blockchain en NFT’s te ontdekken.

De unieke cryptopostzegel heeft verschillende varianten, elk met een specifiek Mortadelo-kostuum. Verzamelaars kunnen zeldzame exemplaren tegenkomen, wat de verzamelwaarde verhoogt en een speelse interactie biedt met de wereld van Mortadelo en Filemón.

De redactie (Remco) is vandaag jarig, hoera! 🎉🎂 Het is 16 oktober, ¡OLE! 💃 Misschien komt er vandaag iets minder nieuws online, zodat we genoeg tijd hebben om van de taart te genieten. Onze excuses daarvoor 😄🍰