Nederlandse toeriste helpt bij reddingsactie aan de kust van Galicië

Nederlandse toerist helpt bij reddingsactie aan de kust van Galicië
Beeld: Antena 3 / screenshot

Nederlandse toeriste helpt bij reddingsactie aan de kust van Galicië

Op het strand van Río Sieira in Galicië kwamen zeven mensen in de problemen door gevaarlijke stromingen. Gelukkig werden ze gered dankzij de oplettendheid en snelle actie van de Spaanse Manuel en de Nederlandse Suzanne. Ze handelden snel en wisten alle zeven mensen veilig uit het water te halen, waardoor een tragedie werd voorkomen.

Een van de eerste die doorhad dat er iets mis was in het water, was Manuel, een jonge surfer uit de omgeving. Hij slaagde erin om een moeder en haar dochter op zijn surfplank uit het water te halen. De vrouw vroeg dat eerst haar dochter aan land zou worden gebracht.

De surfplank van de Nederlandse Suzanne Van der Veeken bleek ook van nut voor andere van de zeven badgasten in nood. Zij genoot van enkele surfvakantiedagen aan de Galicische kust, en het was haar instinct dat haar waarschuwde voor de situatie. Samen met andere surfers sprong Suzanne te water en slaagden ze erin om alle badgasten veilig aan land te brengen.

De Galicische kust is een bestemming die veel sporters uit de hele wereld aantrekken. Suzanne is er één van. Deze vrouw uit Nederland reist de wereld rond met haar project ‘TheOceanPreneur: avontuur, ‘slow travel’ en natuur staan centraal in haar reizen met haar camper of zeilboot door verschillende gebieden.

Suzanne heeft een speciale band met Galicië. Al jaren bezoekt ze de regio om te surfen en te genieten van de schoonheid van de natuur. Ze voelt zich er thuis en is gefascineerd door de eigenheid van de Galicische cultuur. “De mensen hier zijn zo hartelijk en gastvrij. Ze nemen de tijd om met je te praten en je te leren kennen”, vertelt ze enthousiast.

Samen met Manuel, de andere jonge redder, benadrukt Suzanne het belang van voorzichtigheid aan de kust. “Het is belangrijk om te weten dat de zee geen speeltuin is. Er zijn risico’s en je moet heel voorzichtig zijn.” De reddingsactie laat zien hoe belangrijk het is dat strandgangers zich bewust zijn van de gevaren van sterke stromingen en goed voorbereid zijn op een dag aan het strand.