Vlak bij Granada vind je deze heerlijke gratis warm waterbronnen midden in de natuur

Vlak bij Granada vind je deze heerlijke gratis warm waterbronnen midden in de natuur
Beeld: Conoce tus fuentes / web

Vlak bij Granada vind je deze heerlijke gratis warm waterbronnen midden in de natuur

Een bad nemen van 39 graden midden in de natuur? Misschien is het er overdag nog wat te warm voor in Granada, maar ’s avonds of in de nazomer belooft het een wonderbaarlijke ervaring. Vlakbij het dorpje Zújar in de provincie Granada ligt een goed bewaard geheim voor wie van avontuur en wellness in één en dezelfde formule houdt.

Beeld je een plek in waar je tussen de bergen in van een mooi uitzicht geniet en tegelijkertijd kopje-onder kan gaan in warm water. Vlak bij Zújar, naast het stuwmeer van Negratín, ligt een verborgen pareltje waar je precies dit kan vinden. Bovendien betaal je er geen cent voor.

De warmwaterbronnen van Zújar zijn al gekend sinds de tijd van de Romeinen. Ze bezitten helende krachten, zo bijvoorbeeld voor aandoeningen als reuma, huidproblemen of verschillende klieraandoeningen. Het water is zwavelrijk en komt vanuit grote diepte boven de oppervlakte uit. De bronnen zijn bovendien van een helder turquoise dat je in de natuur maar weinig ziet. Op gelijk welk moment van het jaar heeft het water een heerlijke temperatuur rond de veertig graden.

De toegang tot de warmwaterbronnen is eenvoudig. Zújar ligt op 110 kilometer van de stad Granada. Eens in het dorp volg je de Avenida de los Baños tot bij het stuwmeer van Negratín. Bezoekers kunnen hun voertuig vlakbij achterlaten en de korte wandeling te voet tot bij de baden zelf maken. Vooral de zonsondergang is hier spectaculair. Een intense avond in de vrije natuur verzekerd!