Dieven ontdekken en stelen goud in een bijzondere verstopplaats van een oude vrouw in Zaragoza

Dieven ontdekken en stelen goud in een bijzondere verstopplaats van een oude vrouw in Zaragoza
Beeld: ai-beeld / redactie

Dieven ontdekken en stelen goud in een bijzondere verstopplaats van een oude vrouw in Zaragoza

Juwelen en goud in huis verstoppen houdt altijd een risico in. In Zaragoza werd een negentigjarige vrouw bestolen nadat haar verstopplaats aan het licht kwam tijdens renovatiewerken aan het huis.

Terwijl we steeds meer de bankkaart gebruiken, verdwijnt het cash-geld stilaan uit ons leven. Vooral onder jongeren is het ondertussen normaler met Bizum in Spanje of Tikkie in Nederland te betalen dan met echte biljetten. Maar voor de generatie van onze grootouders voelt het meestal nog steeds vreemd op straat te gaan zonder geld. En velen onder hun bewaren nog steeds cash of juwelen in huis. Soms kan dat op de vreemdste plekken zijn.

Een negentigjarige vrouw uit Zaragoza ondervond zelf dat zoiets niet altijd de veiligste oplossing is. Achter een paar plinten in huis hield ze oorbellen, een paar gouden ringen, armbanden en andere dure objecten verborgen. Net terwijl er aan de binnenkant van het huis werken werden uitgevoerd, verdween alles op mysterieuze wijze. De twee metselaars die op dat moment bij haar aan de slag waren, ontkennen iets met de diefstal te maken te hebben. Toch hield de politie beide mannen aan.

Vóór de werken haalde de dochter van de vrouw nochtans al het cash-geld weg uit veiligheid. In de muren bleven nog juwelen achter ter waarde van een slordige 10.000 euro. Op een ochtend tijdens de werken stelde de dochter vast dat geen van de metselaars aanwezig was. Bovendien was één van de plinten weggetrokken precies waar haar moeder alles verborgen hield. Toen de politie ter plaatse kwam, viel hen op dat in het stof naast het gat één handdruk achterbleef. Men ging ervan uit dat de daders zich hier hadden gebukt om de juwelen uit de muur te halen.

Uit onderzoek bleek dat de metselaars, allebei van Roemeens origine, al bij de politie bekend stonden omwille van gewelddadige roof en mishandeling. Of effectief bewezen kan worden dat ze de diefstal pleegden, blijft afwachten. De politie sluit niet eens uit dat de juwelen misschien al het land uit zijn gesmokkeld.