Buitenlandse toeristen achtervolgen stadsbus waarin vergeten kinderen zaten in Valencia

Buitenlandse toeristen achtervolgen stadsbus waarin vergeten kinderen zaten in Valencia
Beeld: wikipedia / web

Buitenlandse toeristen achtervolgen stadsbus waarin vergeten kinderen zaten in Valencia

Twee buitenlandse toeristen, op vakantie in Valencia met hun kinderen, maakten een opmerkelijke ervaring mee tijdens hun excursie met een stadsbus. De ouders stapten uit bij een bushalte en lieten per ongeluk hun jonge kinderen achter in de bus. Dit leidde tot een achtervolging van 40 minuten met een taxi, terwijl passagiers en personeel van de stadsbussen voor de kinderen zorgden, totdat de familie weer samen was.

Het verhaal begint met een buitenlands stel, waarschijnlijk Fransen, die samen met hun twee jonge kinderen van 3 en 5 jaar naar Valencia gaan. Tijdens hun trip nemen ze bus 28 van de lokale vervoersmaatschappij. Zonder het te beseffen stappen de ouders uit op een halte in de Calle Colón, een van de belangrijkste straten van Valencia, terwijl de kinderen in de bus bleven zitten.

De ouders wilden het Paleis van de Markies van Dos Aguas aan de Calle del Poeta Querol bekijken, maar pas later realiseerden ze zich dat ze hun kinderen hadden vergeten in de bus. Ondertussen waren de kleintjes rustig verder gegaan en ontdekten ze bij de tweede stop dat hun ouders niet meer bij hen waren.

Toen de kinderen doorhadden dat hun ouders niet meer in de bus waren, ondernamen sommige passagiers meteen actie. Ze vertelden de buschauffeur wat er aan de hand was. Hij belde direct het verkeerscontrolecentrum van EMT Valencia. Tegelijkertijd werd de Nationale Politie gealarmeerd.

De vergeetachtige ouders bleven ook niet op hun lauweren rusten en gingen meteen in de weer. Ze sprongen in een taxi en vroegen de chauffeur om bus 28 te vinden. De achtervolging duurde zo’n 40 minuten, maar uiteindelijk vonden de ouders hun kinderen weer terug en liep dit spannende avontuur goed af.