Gemeente Madrid haalt alle 6000 elektrische steps voor de verhuur van straat

Gemeente Madrid haalt alle 6000 elektrische steps voor de verhuur van straat
Beeld: via canva.com

Gemeente Madrid haalt alle 6000 elektrische steps voor de verhuur van straat

De afgelopen jaren zijn elektrische steps razendsnel populair geworden in steden, en Madrid vormt daar zeker geen uitzondering op. Het nieuws dat burgemeester José Luis Martínez-Almeida heeft aangekondigd dat in oktober alle 6000 elektrische steps uit Madrid zullen worden verwijderd, heeft veel reacties losgemaakt.

Elektrische steps worden de laatste tijd steeds meer geliefd in steden, zoals Madrid. Ze zijn een handige optie om snel korte afstanden te overbruggen, vooral in drukke plekken waar verkeer en parkeren vaak lastig zijn. Hoewel ze veel voordelen bieden, zoals gebruiksgemak en milieuvriendelijkheid, zijn er ook zorgen over veiligheid en regels.

De burgemeester heeft besloten om alle elektrische steps uit de stad te halen als reactie op de problemen die deze voertuigen met zich meebrachten. Het stadsbestuur heeft ontdekt dat de aanbieders van elektrische steps niet voldoen aan de veiligheidsvoorwaarden.

Dit besluit is geen verrassing. De afgelopen maanden zijn er steeds meer meldingen binnengekomen van ongelukken en gevaarlijke situaties met elektrische steps. De burgemeester heeft duidelijk gesteld dat het welzijn en de veiligheid van de inwoners prioriteit hebben, wat heeft geleid tot een herziening van het beleid over elektrische steps.

Almeida meldde dat de gemeente eisen had gesteld aan bedrijven die elektrische steps verhuren, waaronder gps-installatie en verkeersveiligheid. Aangezien deze bedrijven zich hier niet aan hielden, zijn elektrische steps vanaf oktober niet meer toegestaan in Madrid.

De burgemeester heeft verduidelijkt dat deze beslissing geen invloed zal hebben op de privégebruikers van elektrische steps. Zij kunnen gewoon door de straten van de hoofdstad blijven rijden, zolang ze zich aan de regels voor dit vervoermiddel houden.

Hoewel het verbod op elektrische steps een stap terug lijkt te zijn, opent het ook de deur naar nieuwe mogelijkheden voor mobiliteit in Madrid. De uitbreiding van het Bicimad-fietsensysteem, dat nu ook elektrische fietsen omvat, biedt alternatieven voor het gebruik van elektrische steps. Dit kan helpen om de zorgen over veiligheid en milieu tegelijkertijd aan te pakken.

Ga naar de inhoud