Deze stad in noordwest Spanje heeft gratis boottochten voor 65-plussers

Deze stad in noordwest Spanje heeft gratis boottochten voor 65-plussers
Beeld: web

Deze stad in noordwest Spanje heeft gratis boottochten voor 65-plussers

In de Spaanse stad Vigo in Galicië is een fantastisch initiatief van start gegaan dat sociale inclusie bevordert en tegelijkertijd de prachtige natuur van de stad laat zien. Het gemeentelijke programma “Vigo, stad voor ouderen” biedt gratis boottochten op de zee aan voor mensen boven de 65 jaar.

De geplande boottochten zijn speciaal gemaakt zodat ouderen een onvergetelijke ervaring kunnen beleven. Ze kunnen niet alleen lekker varen, maar ook meer leren over de omgeving. Deze activiteit hoort bij de inspanningen van de gemeente Vigo om het welzijn en de sociale samenhang van oudere inwoners te verbeteren.

Toegankelijkheid is belangrijk voor programma’s gericht op ouderen. Doordat deze reizen gratis zijn, kan iedereen meedoen, ongeacht hun financiële situatie. Dit maakt de reiservaring gelijker en versterkt het gevoel van samenhorigheid in de samenleving.

Daarnaast is het programma zo ingericht dat ook mensen met beperkte mobiliteit kunnen meedoen, zodat iedereen de kans krijgt om de ria van Vigo te ontdekken. Deze inclusieve aanpak is belangrijk in een wereld die vaak kwetsbare groepen vergeten.

Met de gratis reizen van het actieve ouderdomsprogramma “Vigo, stad voor ouderen” (Vigo, Ciudad Amiga de los Mayores), krijgen 400 mensen de kans om de ria te verkennen. De tochten vinden plaats op verschillende dagen van 12:00 tot 13:30 uur, namelijk op 18, 19, 20, 24, 25, 26, 27 en 28 september 2024.

De rondleidingen vinden plaats aan boord van de “Nautilus”, een schip met een panoramisch uitzicht van 360 graden dat speciaal is ingericht voor het verkennen van de zee.

Met de nieuwe plekken “zullen we meer dan 3000 reizigers hebben”, gaf burgemeester Abel Caballero aan, en moedigde iedereen aan om de reserveringen te maken via de 010-dienst of bij een buurtvereniging. (deze aanbieding is alleen geldig voor inwoners van de stad Vigo)

seniorenreizen
Regionale overheid Canarische Eilanden start eigen 55-plus seniorenreizen programma
De regionale overheid van de Canarische Eilanden heeft samen met een luchtvaartmaatschappij het project “Canarias se mueve +55” opgezet. Dit initiatief richt zich op senioren van 55 jaar en ouder die op de eilanden wonen, zodat ze voordelig naar verschillende bestemmingen kunnen reizen op specifieke data.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud