Vrouw sterft nadat ze in haar auto is meegesleept na hevige regenval in Barcelona

Vrouw sterft nadat ze in haar auto is meegesleept na hevige regenval in Barcelona
Beeld: @Totbadalona / X

Vrouw sterft nadat ze in haar auto is meegesleept na hevige regenval in Barcelona

Een 42-jarige vrouw is zaterdagochtend om het leven gekomen in de omgeving van Maresme (Barcelona), doordat ze door het wassende water in de rivierbedding van Tiana werd meegenomen. Dit gebeurde door de zware stormen die zaterdagnacht de Catalaanse kust hebben getroffen. Ze is het eerste dodelijke slachtoffer dat wordt gerapporteerd als gevolg van het slechte weer in Catalonië de afgelopen dagen.

Zaterdagochtend werd het bericht ontvangen dat er een levenloos lichaam was gevonden op het Playa de Cristall strand in de stad Badalona. Tegelijkertijd werd in de vroege ochtend gemeld dat een vrouw vermist was in Tiana. De onderzoekseenheid van de Catalaanse politie wist daarna te achterhalen dat het lichaam dat op het strand overeenkomt met die vermiste vrouw.

De hevige regenval heeft veel impact gehad in verschillende gebieden van Catalonië. Er zijn overstromingen, omgevallen bomen en nog meer problemen ontstaan. Tiana is slechts een voorbeeld van de gevolgen van dit extreme weer. Daar was de stroming zo sterk dat verschillende auto’s werden meegesleurd, waaronder die van de overleden vrouw.

De storm heeft niet alleen de omgeving van Barcelona hard geraakt, maar ook delen van de provincie Girona, waar hulpdiensten meldingen kregen van overstromingen en andere stormgerelateerde problemen. In de provincie Tarragona waren er ook veel kwesties door de enorme hoeveelheden water die de storm meebracht. In de stad Tarragona stak de rivier Francoli zelfs zijn oevers over.