56-jarige Nederlander aangehouden met auto vol met marihuana op snelwg bij Granada

56-jarige Nederlander aangehouden met auto vol met marihuana op snelwg bij Granada
Beeld: Ministerio de Interior / web

56-jarige Nederlander aangehouden met auto vol met marihuana op snelwg bij Granada

Een 56-jarige man met de Nederlandse nationaliteit is door de Guardia Civil in Granada aangehouden als vermoedelijke dader van drugshandel, nadat men ontdekte dat hij meer dan dertig kilo aan drugs vervoerde.  De gearresteerde heeft een crimineel verleden in Spanje, woonde in de provincie Alicante en werd aangetroffen met drie raffia zakken die vijfentwintig vacuümverpakte zakken marihuana bevatten.

De Guardia Civil heeft een speciaal team samengesteld dat zich richt op het tegengaan van drugshandel langs de A-92 snelweg. Dit team voert regelmatig controles uit op voertuigen die verdacht gedrag vertonen of waarvan wordt vermoed dat ze betrokken zijn bij drugstransport. Tijdens een recente controle ontdekten ze een verdachte auto, bestuurd door een Nederlander.

De politieagenten waren attent op aanwijzingen van drugshandel, zoals de zenuwachtigheid van de bestuurder en afwijkende bagage. Na een zorgvuldige inspectie van het voertuig vonden ze drie rafia tassen gevuld met vacuümverpakte zakken marihuana. Dit resulteerde in de onmiddellijke arrestatie van de man en de confiscatie van de drugs.

De beschuldigde, een 56-jarige man met een Nederlands paspoort, had eerder al een strafblad in Spanje. Momenteel woonde hij in de provincie Alicante, wat suggereert dat hij mogelijk deel uitmaakt van een groter netwerk van drugshandelaren. De aanwezigheid van een huurauto brengt bovendien extra complicaties met zich mee, aangezien dit kan duiden op een gestructureerde aanpak van drugstransport.

De Spaanse wetgeving hanteert strikte maatregelen ten aanzien van drugshandel, waardoor de man mogelijk met zware straffen te maken krijgt. De Guardia Civil heeft de zaak doorgestuurd naar de rechtbank, waar verdere juridische procedures zullen volgen.