De Spaanse hoofdstad is weer in de mode met de Fashion Week Madrid

De Spaanse hoofdstad is weer in de mode met de Fashion Week Madrid
Beeld: ifema / web

De Spaanse hoofdstad is weer in de mode met de Fashion Week Madrid

De Spaanse hoofdstad Madrid wordt weer voor even dé modehoofdstad van de wereld, met meer dan 70 Spaanse ontwerpers die klaarstaan om indruk te maken. Vanaf 12 september transformeert Ifema Madrid tot het grote toneel voor de Mercedes-Benz Fashion Week Madrid

De Modeweek van Madrid 2024 begon afgelopen zaterdag met een modeshow bij de beroemde Puerta de Alcalá. Met de steun van de Asociación Creadores de Moda de España (ACME) en het initiatief van de gemeente via het programma Madrid Capital de Moda, trok de openingsshow bijna 500 nieuwsgierigen.

Op een catwalk die eer betoont aan de glamour van Madrid, showden 50 modellen ontwerpen die zo volumineus waren dat ze een auto konden optillen. Een indrukwekkende presentatie van lagen en hoofddeksels van 28 modegenieën, en dit was nog maar de eerste van de 50 shows die gedurende tien dagen tot 16 september plaatsvinden!

Tussen zondag en woensdag 11 september vonden er ongeveer 40 evenementen plaats, met modeshows, feesten en tentoonstellingen van de 34 deelnemende ontwerpers.

Niet alleen de Puerta de Alcalá straalde; andere iconische locaties zoals het monument van Alfonso XII in het Retiro, de boekenbeurs aan de Cuesta de Moyano en de tuinen van de SGAE waren ook getuige van de pracht van de herfst-wintermode.

Vanaf 12 september zal Ifema Madrid het merendeel van de shows van deze editie van de Mercedes-Benz Fashion Week verwelkomen. En wat betreft de opkomende ontwerpers? Zij zullen schitteren op Allianz EGO, het platform dat nieuwe talenten met innovatieve ideeën in de schijnwerpers zet. Dit is mode en een spektakel dat je niet wilt missen!