Jonge vrouw sterft na val van paard in Toledo

Jonge vrouw sterft na val van paard in Toledo
Beeld: via canva.com

Jonge vrouw sterft na val van paard in Toledo

De wereld van de paardensport werd maandag opgeschrikt door een triest ongeluk. In Toledo viel een jonge vrouw (24) van haar paard. Ze werd afgevoerd met de ambulance en stierf een spijtige dood in het hospitaal.

Rebeca Díaz Sánchez was een graag geziene amazone in de manege van Pepino (Toledo). Afgelopen maandag rond 9 uur kwam de jonge vrouw ongelukkig ten val tijdens een oefening met haar paard. In eerste instantie was ze buiten bewustzijn, waardoor een ambulance ter plaatse kwam die haar naar het ziekenhuis bracht. In het ziekenhuis bleek echter dat Rebeca een ernstig hersentrauma opliep. Ze overleed dinsdag dan ook ten gevolge van haar verwondingen.

De vereniging voor paardensport van Castilla-La Mancha drukte publiekelijk haar medeleven uit aan de vrienden en familie van Rebeca. De jonge vrouw was erg bekend binnen die kringen daar ze onlangs nog deelnam aan het kampioenschap paardendressuur van de regio.

Ook het gemeentebestuur van Pedro Bernardo (Ávila) waar de jonge vrouw vandaan komt, drukte haar innige deelneming uit. Men riep er drie dagen officiële rauw af en zal de vlaggen aan het gemeentehuis halfstok hangen.

De club waar het ongeluk gebeurde organiseert elke zomer heel wat cursussen in dressuur, therapie met paarden en cowboy-dressuur. Deze maand wordt er ook les gegeven in paardrijden, dressuur en springen.

Ga naar de inhoud